23 maj

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Lina Egeberg


  Lina Egeberg, gruppchef för Direkttextning på Språk & Tillgänglighet, slutar på SVT för att tillträda en tjänst som gruppchef på Samhall.Lina började på SVT under 2002 års utbildningsomgång för nya direkttextare och blev med tiden en ytterst snabb och effektiv sådan, alltid med ögonen öppna för förbättringsmöjligheter i textningen. Fallenheten för struktur och förbättring ledde så småningom till gruppchefvikariat under föräldraledigheter. Från 2010 har Lina varit ordinarie gruppchef för direkttextarna; en grupp vars medarbetarantal och uppdrag ständigt växt i takt med ökande krav i sändningstillståndet.Linas sista arbetsdag är den 30 maj.
  (23 maj 2018)
 • Carolina Fetisova


  Carolina Fetisova är sedan 2 maj tillsvidareanställd som byggprojektledare på Fastighet & Säkerhet. Hon kommer närmast från Jernhusen där hon bland annat byggt ett reningsverk för Nordens största depå. Carolina har erfarenhet sedan 2008 inom byggbranschen, bland annat har hon på Locum utfört renoveringar på S:t Görans sjukhus och under sin tid på Sweco har hon varit med och projekterat i utlandsprojekt, bland annat pappersbruk i Ryssland.
  (16 maj 2018)
 • Anders Lundström


  Anders Lundström är dataskyddssamordnare (DSS) på SVT från och med den 1 maj. Som dataskyddssamordnare stöttar man i frågor rörande den nya dataskyddsförordningen (DSF) eller General Data Protection Regulation (GDPR) som träder i kraft den 25 maj. Anders kommer bland annat att besvara interna frågor och ge råd avseende personuppgiftsbehandling​ samt ha kontakt med den vars personuppgifter behandlas avseende deras rättigheter (både internt och externt)​. Som dataskyddssamordnare kommer han också att vara kontaktpunkt och drivande inom SVT vid eventuella personuppgiftsincidenter. Han kommer även vara i kontakt med tillsynsmyndigheten alternativt kontaktperson gentemot tillsynsmyndigheten.DSS har en grupp till stöd bestående av kompetenser från SVT Juridik, SVT Säkerhet, SVT HR & Kommunikation, SVT Teknik & Produktion.

  (15 maj 2018)
 • Pär Blomberg


  Pär Blomberg började på Publik- och Utbudsanalys som online-analytiker den 23 april. Pärs primära fokus blir video- och videoredaktionen. Pär har en bakgrund inom journalistik, statistik och senast som utvecklare på TS Mediafakta.

  (14 maj 2018)
 • Hamon Hosseini


  Hamon Hosseini är sedan den 25 april ny vikarie på SVT:s Pressdesk. Hamon är utbildad journalist från Mittuniversitetet och har tidigare, under 2012, arbetat på SVT Sport som reporter. Därefter studerade han spanska i Madrid under ett halvår.Senast kommer Hamon från Arbetsförmedlingen där han har arbetat som ungdomshandläggare samt Försäkringskassan där han har arbetat som socialförsäkringshandläggare.
  (4 maj 2018)
 • Erik Wikén


  Erik Wikén har tillsvidareanställts som reporter på SVT Nyheter online. Han har vikarierat på SVT Nyheter online sedan sommaren 2017. Eriks språkkunskaper och nätverk har flera gånger kommit till stor nytta i SVT:s bevakning, till exempel vid rapporteringen om terrordådet i Barcelona samt under jordbävningar i Mexiko och Guatemala. Erik har tidigare arbetat på Sveriges Radios Ekot och Dala-Demokraten.– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta jobba på online-redaktionen. Det är en driven och kompetent redaktion med fantastiska kollegor, säger Erik Wikén.

  (3 maj 2018)
 • Dante Thomsen


  Dante Thomsen har tillsvidareanställts som reporter på SVT Nyheter online från och med början på juni.– Dante är en vass skribent med lång erfarenhet av digital publicering. Han är även en grävande journalist som har lätt för att hitta nyheter som engagerar läsarna - särskilt den yngre målgruppen, säger Fia Linderström, tf. gruppchef SVT Nyheter online.Dante började sin karriär på Dagens Media och gick senare vidare till Aftonbladet. Där värvades han till Expressen, där han för närvarande är anställd.
  – SVT Nyheter online har gjort en imponerande resa de senaste åren och det är med stolthet jag tar mig an den här utmaningen. SVT har ett viktigt uppdrag i den svenska demokratin och jag ser fram emot att komma till tv-huset, lära mig nya saker och bidra med mina erfarenheter och kompetenser, säger Dante Thomsen.
  (3 maj 2018)
 • Rasmus Ejneberg


  Rasmus Ejneberg har tillsvidareanställts som programledare för lokala nyheter med placering på redaktionen SVT Nyheter Stockholm. Rasmus kommer närmast från en tjänst som redaktör på Brottscentralen, Expressen.Innan dess var han liveprogramledare på TV4. Rasmus har även vikarierat på SVT Nyheter Stockholm som programledare och reporter.Han börjar sin nya tjänst den 15 maj.

  (25 april 2018)
 • Anders Naeselius


  Anders Naeselius lämnar jobbet som redaktör på SVT:s
  riksnyheter för att från och med 17 september bli ny dagredaktör på Ekot.

  (25 april 2018)
 • Signe Oskarsson


  Signe Oskarsson har tillsvidareanställts som redaktör med digital spetskompetens på ATV Göteborg. Signe arbetar i dag med utveckling av Opinion Webb. Hon kommer att vara föräldraledig under resterande del av 2018 och börjar sedan sin tillsvidareanställning den 1 januari 2019.
  (16 april 2018)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress