20 januari

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Robert Ingvarsson


  Robert Ingvarsson är tillsvidareanställtd som teckenspråkstolk i Stockholm på avdelningen Språk & Tillgänglighet. Han har tidigare arbetat för SVT Teckenspråk i Falun och har tolkat allt från valbevakning till Nobel i SVTs sändningar. Nu kommer han främst att tolka 18-halvtimmen vardagar med rapport, kulturnyheterna och sportnytt.
  (17 januari 2019)
 • Jan Thörnkvist


  Jan Thörnkvist gick i pension 31 december 2018 efter 46 år på SVT. 1972 började han som vaktmästare och har senare jobbat som rekvisitör och studioman. De senaste åren exempelvis med produktionerna Antikrundan, Antikmagasinet, Mysteriet på Barnkanalen och Robins.

  (17 januari 2019)
 • Stina Rosenblom


  Stina Rosenblom har tillsvidareanställts som teckenspråkstolk i Stockholm på Språk & Tillgänglighet. Hon har bland annat arbetat på Härnösands Tolkcentral och Stockholms Tolkcentral. Stina har tolkat allt från förlossning till föreläsningar på KTH. På SVT kommer hon främst att tolka 18-halvtimmen vardagar med rapport, kulturnyheterna och sportnytt.
  (16 januari 2019)
 • Pernilla Califf


  Pernilla Califf är vikarierande teckenspråkstolk i Stockholm på Språk & Tillgänglighet. Hon bor i Göteborg och har arbetat som tolk sedan 1992. Pernilla har ett stort sportintresse och har tolkat det mesta som går att tolka, hon har också tolkat SVT-produktioner. På SVT kommer hon främst att tolka 18-halvtimmen vardagar med rapport, kulturnyheterna och sportnytt.
  (16 januari 2019)
 • Madelene Råå


  Madelene Råå har tillsvidareanställts som teckenspråkstolk i Stockholm på Språk & Tillgänglighet. Hon arbetat som tolk i 20 år i Örebro och Stockholm. Hon har tidigare bland annat tolkat uppdrag som rättegångar, universitetsföreläsningar, gudstjänster och resor. På SVT kommer hon främst att tolka 18-halvtimmen vardagar med rapport, kulturnyheterna och sportnytt.
  (16 januari 2019)
 • Elise von Weisz


  Elise von Weisz har tillsvidareanställts som teckenspråkstolk i Stockholm på Språk & Tillgänglighet. Hon kommer närmast från AB Stockholmstolkarna där hon arbetat som teckenspråkstolk i åtta år. Hon har tolkat riksdagsdebatter, teater, konferenser och mycket annat. På SVT kommer hon främst att tolka 18-halvtimmen vardagar med rapport, kulturnyheterna och sportnytt.
  (16 januari 2019)
 • Björn Westergård


  Björn Westergård, colorist på Bearbetningen i Stockholm slutade den 31/12-2018 efter 31 år på SVT.
  (3 januari 2019)
 • William Tottie


  William Tottie, colorist på Bearbetningen i Stockholm slutade den 30/11-2018 efter 6 år på SVT.
  (3 januari 2019)
 • Thomas Palmkvist


  Thomas Palmkvist har börjat en ny tjänst som "Informations-produktionssamordnare" på avdelningen Produktion & Teknik, efterbearbetning/MC/MCR med placering på MCR.Målsättningen med tjänsten är att genom att jobba mot SVT:s strategi "ett enklare och effektivare SVT" och "Hur kan vi hjälpa till?”, utveckla MCR-gruppens och MC Stockholms relation och kommunikation till övriga SVT-organisationen och därigenom förbättra säkerheten i SVT:s produktioner, särskilt live-produktion samt att ge MCR-gruppen ett administrativt stöd vad gäller långsiktig produktionsplanering och därigenom förbättra gruppens fokus på teknik och arbetsflöde.– Jag önskar Thomas lycka till i den nya tjänsten och ser fram emot ett enklare och effektivare arbetsflöde för alla produktioner på SVT, säger Bruno Einarson, gruppchef MCR på SVT Produktion & Teknik.
  (21 december 2018)
 • Maria Groop Russel


  Den 19 december var det avtackning för Maria Groop Russel, divisionschef för Allmän-tv, då hon den 6 januari lämnar SVT för att tillträda sin nya tjänst som vice vd på Dramaten i slutet av januari 2019.– Det har varit helt fantastiska år på SVT. Jag har fått jobba med så många duktiga människor här som verkligen brinner för det de gör och som också sett saker hos mig som fått min förmåga att lyfta, säger Maria Groop Russel.Under sina år på SVT har Maria haft en mängd olika roller. Hon började år 1990 då hon gjorde sin journalistpraktik som reporter på ABC-nyheterna. Därefter har hon bland annat arbetat som nyhetsreporter, projektledare och genrechef för barn, beställare för barn, ung, fakta, dokumentär, kultur, chef för Allmän-tv Stockholm, chef för SVT-interaktiv och nu senast som divisionschef för Allmän-tv.
  (21 december 2018)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör