17 september

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Anne Lundin Ziegler


  Anne Lundin Ziegler, strategisk HR parter för Ledningsenheterna och SVT Sport, har gått i pension efter 30 år på SVT. Anne har under sina år på SVT arbetat med HR-frågor i olika funktioner. Hon började på Aktuellt/Aktualitetsavdelningen som personaladministratör mitt under uppstarten av TV4 som rekryterade chef och många medarbetare från SVT. Därefter blev det Kanal1 Drama som produktionschef/personal och när TV2 och Kanal1 omorganiserades började Anne som Personalchef på den nystartade enheten Plan.Vid omorganisation då HR-arbetet samlades i en enhet blev Anne en av tre HR chefer och hennes ansvarsområde blev Ledningsenheterna och SVTi. Efter sammanslagningen av enheterna HR och Kommunikation har Anne varit strategisk HR-partner för Ledningsenheterna och SVT Sport.– Jag har haft en fantastisk tid på SVT och jag har varit med om ett antal stora förändringar som lett till det moderna företag som SVT är idag. Glömmer aldrig uttrycket – noppa koftan!Anne Lundin Zieglers sista arbetsdag var 31 augusti.
  (16 september 2019)
 • Sofie Salmén


  Sofie Salmén blir ny assistent till vd Hanna Stjärne och programdirektör Jan Helin. Hon kommer från SATS ELIXIA där hon jobbat sedan 2006 som assistent till vd/koncernchef.– Efter många roliga och utvecklande år på SATS är jag redo att ta mig an nya utmaningar på SVT! Att få representera SVT som spelar en så viktig roll i samhället och erbjuder något för alla, är något jag är väldigt glad och stolt över. Jag ser verkligen fram emot att komma på plats och lära känna Hanna, Jan och organisationen och känner mig ödmjuk inför det faktum att detta är en ny bransch för mig. Min erfarenhet som VD-assistent i en serviceorganisation hoppas jag kommer att bidra till SVT:s fortsatta utveckling, säger Sofie Salmén.Sofie Salmén börjar den 1 december.
  (11 september 2019)
 • Seher Yilmaz


  Den 1 oktober börjar Seher Yilmaz som ansvarig för SVT:s arbete med Sverigespegling och Employer Branding, SVT Organisationsutveckling, HR & Kommunikation.Seher har tidigare varit vd för Difference och konsult inom strategisk kommunikation för kunder inom samhällsbyggnad. Under de senaste fem åren har hon varit Rättviseförmedlingens ordförande.– Jag känner mig stolt över att få bli en del av SVT och ödmjuk inför en riktigt svår (men oerhört rolig!) utmaning. För mig som brinner för jämlikhet och inkludering finns nog ingen viktigare uppgift än att få arbeta med Sverigespegling på just SVT, säger Seher Yilmaz.
  (10 september 2019)
 • Anneli Mencin


  Kunskapskanalen får ny kanalchef från nionde september. Asta Dalman slutar för att gå vidare till nya uppdrag, dels på SVT Dokumentär, dels på UR. Anneli Mencin, SVT, går in som tf kanalchef fram till mars 2020. Anneli har en bakgrund som projektledare, programchef och inköpare på SVT. Hon ska under hösten kombinera sitt uppdrag för Kunskapskanalen med sitt nuvarande arbete som tf biträdande programchef för SVT Minoritetsprogram.– Att jobba med Kunskapskanalens intressanta programutbud ska bli spännande och jag hoppas kunna bidra till att stärka kanalens position som det bästa och självklara alternativet till de breda kanalerna, säger Anneli Mencin.
  (10 september 2019)
 • Jannice Ekström Zotterman


  Jannice Ekström Zotterman går in tillfälligt som vd-assistent efter Linda Strid, tills Lindas efterträdare är på plats. Jannice arbetar för närvarande som administrativ koordinator på Riksnyheterna. Hon tillträder som tf assistent till SVT:s vd Hanna Stjärne samt mediedirektör Jan Helin den 23 september. 
  (5 september 2019)
 • Are Nundal


  Are Nundal, beställare och projektledare, slutar på SVT.
  Are Nundal började som vikarie på SVTi för 13 år sedan. Sedan dess har han haft olika roller inom interaktiv utveckling och innehåll.– Jag har varit med om otroligt mycket roligt och spännande. Har inte en dag ångrat att jag tog möjligheten även om det innebar en flytt från Norge. Det startade med utvecklingen av Play. Sedan utvecklade vi Play Rapport, Play Bolibompa, Play Premium. Men det mest spännande tycker jag var Flow. I det projektet nuddade vi på något riktigt visionärt. Det blev också en plattform att utveckla programmen för online som vi inte hann ta tillvara tillräckligt, säger Are Nundal.Han fortsätter:– Sedan var jag ansvarig för att utveckla det Play-unika utbudet. Det var kanske det mest spännande jag fick göra. Vi lärde oss otroligt mycket. Vi bröt ny mark med serier som Rebecca & Fiona, Portkod, Danne och Bleckan, Mitt liv som Hellner och vi jobbade med att hitta nya talanger. Några av dom är nu stora profiler. Flera program belönades med Kristallen-priser och nomineringar vilket jag är mycket stolt över. Vill också nämna resan vi gjorde med att utveckla nyhetstjänsten och alla leveranser till den. Jag är även stolt över Musikhjälpen och Språkkraft som jag jobbat med många år.– Are tillhör de där ovanliga personerna i mediebranschen som förmår kombinera lång erfarenhet med äkta nyfikenhet och användbart nytänkande. Det har varit ett sant nöje att få jobba med Are. Han har gjort många viktiga insatser för SVT under lång tid, under de tre år vi jobbat ihop har han varit en nyckelperson i utvecklingen av vår nyhetstjänst i processerna mellan programledningen, nyhetsdivisionen och SVTi. Utan Ares kunnande hade vi haft svårt att jobba snabbt över silos i organisationen i allt från omgörningen av svt.se till utvecklingen av hur vi paketerar nyhetsbärande material från hela SVT:s utbud i nyhetstjänsten. Han har därtill vidgat mina vyer med fantastiska storys om det norska valfiskets historia och geopolitiken på Svalbard, säger Jan Helin programdirektör på SVT.Are Nundal arbetar fram till den 30 september. Samma dag blir det avtackning.– Det har varit en helt otrolig resa som jag är mycket tacksam att jag fått varit med om, men nu är det dags att kliva av. Härefter blir det Svalbard tillsammans med min ”kjæreste”. Jag känner redan att jag kommer sakna denna fantastiska staden men framför allt alla fina människor jag fått förmågan att lära känna, avslutar Are Nundal.
  (5 september 2019)
 • Eva Larsdotter


  Eva "Myran" Larsdotter efterträder Agneta Behlin Kildén som gruppchef på Produktionsavdelningen under hösten.Eva är medarbetare sedan lång tid tillbaka och arbetar för närvarande som scripta och produktionsledare. Agneta och Eva kommer att jobba sida vid sida under en period framåt.
  (3 september 2019)
 • Samuel Wiklund


  Samuel Wiklund tillsvidareanställdes den 1 september som projektledare/programekonom på avdelning Nöje/Fakta. Samuel har tidigare jobbat på avdelningen under några månader.
  (3 september 2019)
 • Cristian Manieri


  Cristian Manieri är tillsvidareanställd som redigerare på Efterbearbetningsavdelningen i Stockholm fr.o.m. den 1 september. Cristian har flera års erfarenhet av att ha jobbat som frilans inom alla genrer och har den senaste tiden bl.a. jobbat med Babel på SVT.
  (3 september 2019)
 • Nergiz Nora Westerbergh


  Den 1 september börjar Nergiz Nora Westerbergh som gruppchef för Onlinedesken, SVT Nyheter.Nergiz har tidigare varit ställföreträdande utgivare för VLT och chef för MittMedias stordesk, med tidningstitlar i Västmanland och Stockholmsregionen.Hon började på SVT i slutet av januari 2019, som projektledare för innehållsanalys. Sedan den 1 april har hon varit tf gruppchef för Onlinedesken.– Det känns jättekul och spännande att få jobba på den här kunniga redaktionen. Vi har en spännande och utmanande tid framför oss och jag ser verkligen fram emot att förvalta och utveckla nyhetsarbetet på Online tillsammans med Fia Linderström, min gruppchefskollega på Onlinedesken, säger Nergiz Nora Westerbergh.
  (30 augusti 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör