8 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 11 juni 2014 11:43 - Uppdaterad 11 juni 2014 12:17

Stort intresse för SVT-program på nordisk tv-mässa

Energina

Med hjälp av sina superkrafter klarar superhjälten Energina av att beskydda staden Metroborg från den onde Dr. Doominator. (Foto: Simon Olsson)

Danmarks radio, DR, arrangerade den tredje upplagan av tv-mässan Scandinavian Screening i Köpenhamn 4-6 juni. Ett 80-tal inköpare från 24 länder var på plats för att se det senaste från SVT, DR, YLE, Nordic World, Banijay, Trust Nordisk och DRG.

Scandinavian Screening arrangeras vartannat år och värdskapet ambulerar mellan SVT och DR. Årets mässa ägde rum i DR Byen och SVT hade med 18 titlar till mässan, bland annat barnserierna Joy och Energina, dokumentären Tempelriddarensamt formatet Labyrint.

Fröken Frimans krig

- Det var stort intresse för många av våra program, säger Paulette Rosas Hott, chef för Affärsutveckling på SVT International. På dramasidan var många intresserade av Fröken Frimans krig, särskilt som det blir en andra säsong av serien.

Dokumentärer

- På dokumentärsidan var många nyfikna på Ecmo – den sista chansen och Bieffekten. Det var också kul att kunna ha med de två nya barndramaserierna Joy och Energina, som vi givetvis även tar med även till MIP Junior i Cannes i höst.

Tempelriddaren

Dokumentären Tempelriddaren handlar om Europas största buddistiska tempel som ska byggas i Norrlands inland, och som tvingar kommunalrådet från Lappland - som aldrig ägt ett pass - ut på äventyr som förändrar hans liv. (Foto: SVT)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör