24 mars

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Eva Rydberg

Eva Rydberg spelar professor Styregaard i "Jakten på tidskristallen" som är hennes femte julkalender. (Foto:Ulrika Malm/SVT)

Publicerad 1 november 2017 11:00 - Uppdaterad 1 november 2017 15:21

"Julkalendern - äventyrlig och fruktansvärt spännande"

En månad kvar till premiären för årets julkalender i SVT!

När onda krafter planerar att stanna tiden dagen innan julafton visar det sig att tre barn är de enda som har förmågan att resa till universums mitt och stoppa detta.

Det är starten på årets julkalender.

Jakten på tidskristallen är ett spännande och juligt sci-fi-äventyr.

- Det här blir en annorlunda, äventyrlig, fruktansvärt spännande, rolig och lite sorglig julkalender. Jag älskar den här rollen, säger Eva Rydberg som spelar professor Styregaard i julkalendern.

Framtidsakademin

Barnen Asrin, Lima och Max kommer in på den mytomspunna internatskolan Framtidsakademin, en skola för unga med unika egenskaper.

De kan inte tro sina ögon när de upptäcker att de är utvalda, och att professor Styregaards matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen.

Men resor i universum är inte så lätt som professor Styregaard tror. Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel. Barnen är världens sista hopp, och frågan är om de kommer att lyckas före julafton? För om tiden stannar blir det ingen julafton!

- Jakten på tidskristallen är ett episkt äventyr med mycket humor och hjärta. Man kommer tas med till främmande planeter, möta läskiga skurkar och knasiga robotar. Vår egen kärleksfulla hyllning till alla fantastiska filmer vi själva växte upp med. Men det är också en berättelse om vänskap och att ensam faktiskt inte är stark. Vi tror att det blir en spännande resa att följa för hela familjen, säger regissören Tord Danielsson.

Boktriologi

Historien är fritt baserad på boktriologin Speglarnas hemlighet av Erika Vallin.

Manus och regi: Oskar Mellander och Tord Danielsson.

Produktionsbolag: Warner Bros. Producent: Anna Wallmark Avelin.

I rollerna:

Eva Rydberg – Professor Styregaard

Monna Orraryd – Asrin

Vincent Wettergren – Max

Naima Palmaer – Lima

Rikard Wolff – Dr Ruben

Övriga roller:
Felice Jankell, Julia Ragnarstam, Kodjo Akolor, Klas Wiljergård, Fredrik Granberg, Sissela Benn, David Wiberg, Bianca Kronlöf, Erik Johansson, Björn Gustafson, Per Andersson, Angelika Prick, Anton Lundqvist m.fl.

247.f3b437c95494f44b0089f3b437c95494

8 gillar detta