21 februari

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 6 februari 2018 06:29 - Uppdaterad 6 februari 2018 12:34

Nöjeschefen: "Hjälp oss att påskynda utvecklingen"

Thomas Hall, programchef Nöje Stockholm, svarar på ett debattinlägg där 15 kvinnliga bildproducenter på SVT undrar varför inget av de stora underhållningsprogrammen i fjol bildproducerades av en kvinna.

Han svarar:

Ni har rätt, men jag tycker att det finns för få erfarna bildproducenter som är redo för stora direktsända galor och musikprogram - oavsett kön. Det mest relevanta är kanske att försöka förstå varför det är så:

Jag tror att den främsta anledningen är att vi (på Nöje STH) sen länge saknat program utanför primetime att testa nya idéer och talanger i.

Med de framskjutna prime-time-uppdrag vi har så blir vanans makt stark - vi ringer dem som vi jobbat med tidigare och som vi känner oss trygga med.

Det här gäller inte bara bildproducenter utan flera nyckelroller i våra projekt och drabbar inte bara kvinnor utan alla som inte hunnit skaffa sig erfarenhet och skapat sig ett namn.

Vi rycker inte på axlarna åt situationen utan fortsätter att försöka få till testytor och har nyligen börjat ett arbete för att bli bättre på Sverigespegling.

Slutligen vill jag dock skicka en passning tillbaka till er - hjälp oss att påskynda utvecklingen genom att höra av er till mig och projektledarna på Nöje så vi kan komma vidare .

Vänligen

Vi rycker inte på axlarna åt situationen utan fortsätter att försöka få till testytor och har nyligen börjat ett arbete för att bli bättre på Sverigespegling. 

Thomas Hall
Programchef Nöje Stockholm

11 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress