8 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Condoleezza Rice och Fredrik Reinfeldt.

Condoleezza Rice och Fredrik Reinfeldt. (foto: SVT)

Publicerad 14 december 2016 16:24

Ska Reinfeldt ta över journalisternas jobb?

Tomas Bresky, grävande reporter och mångårig medarbetare på SVT i Luleå, undrar över lämpligheten att Fredrik Reinfeldt ska intervjua gamla kollegor om deras gemensamma tid i den internationella storpolitiken. 

Han skriver:

Med tanke på alla högt kvalificerade och skickliga journalister som finns inom SVT förvånar det att ingen tycks ha synpunkter på artikeln i Vipåtv om Reinfeldts intervjuserie. Den fd statsministern ska intervjua gamla kolleger (kompisar) om deras gemensamma tid i den internationella storpolitiken.

Samtliga som intervjuas är medansvariga till det grymma kriget mot Irak. Med förfalskad dokumentation om gömda kärnvapenarsenaler som argument ställde alla upp bakom USA:s krig, som visserligen störtade Saddam Hussein, men vad hände sen? Anfallskriget öppnade för IS och det kaos som råder i Irak i dag.

Är alla SVT:s journalister överens om det rätta att låta Reinfeldt på det här sättet ta över deras jobb? Är det förenligt med SVT:s policy att låta en inblandad part ta över intervjuandet i en fråga som i högsta grad handlar om liv eller död?

Är det förenligt med SVT:s policy att låta en inblandad part ta över intervjuandet i en fråga som i högsta grad handlar om liv eller död?

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

10 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör