8 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 24 november 2015 12:10 - Uppdaterad 24 november 2015 13:55

Robert Olsson: - SVT rekryterar inte folk utifrån politisk hemvist

- Vi har ett regelverk som är väldigt tydligt för oss som jobbar inom företaget. Expressens ledare väljer en vinkel där de inte tittar på utförandet och resultatet av vårt jobb utan på de personer vi rekryterar, säger programdirektör Robert Olsson i en intervju med Resumé.

Bakgrunden är den text som Eric Erfors i lördags skrev på Expressen Ledare med rubriken ”Välkommen till vänster-SVT” om ett antal nyrekryteringar som skulle peka åt vänster och där han utger sig för att vara spökskrivare åt VD Hanna Stjärne.

– De mejl och inlägg som landar hos mig dagligen handlar dels om att vi uppfattas som vänster och, ännu oftare nu under hösten, att vi normaliserat Sverigedemokraterna och bidragit till främlingsfientlighet. De menar att SD fått passerkort och kommit in i våra studior. Expressen väljer nu att för tredje gången exponera oss för att vara vänster. Kritiken där vänstern kritiserat oss för att vara höger lyfts inte ens upp i stora medier, säger Robert Olsson till Resumé.

Han fortsätter:

– Jag har aldrig någonsin varit med om att rekrytera folk utifrån politisk hemvist. Det gäller såväl alla de år jag arbetat i kommersiella medier som åren i public service. Människor vi anställer på SVT har samma inställning som jag haft när jag blivit anställd - det handlar om att få möjligheter att jobba i en bra journalistisk miljö. Vi har ett regelverk som är väldigt tydligt för oss som jobbar inom företaget. Expressens ledare väljer en vinkel där de inte tittar på utförandet och resultatet av vårt jobb utan på de personer vi rekryterar.

Expressen väljer nu att för tredje gången exponera oss för att vara vänster. Kritiken där vänstern kritiserat oss för att vara höger lyfts inte ens upp i stora medier

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

10 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör