7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
På SVT Nyheter Småland är oron stor.

På SVT Nyheter Småland är oron stor. (foto: SVT)

Publicerad 4 november 2015 12:53 - Uppdaterad 4 november 2015 13:01

Neddragning i Småland oroar medarbetarna

Anställda på SVT Nyheter Småland känner oro och osäkerhet inför framtiden och skriver i ett debattinlägg att det fortfarande finns mycket skav i den nya organisationen och att man oroas över hög arbetsbelastning när en tjänst dras in.

Flera på redaktionen har också stressymptom. ”Vi är oroliga för att detta bara är början av en nedbemanning på 20-orterna” skriver de.

Anne Lagercrantz, divisionschef nyheter och sport, och Christina Ågren, chef regionala nyheter och minoritetsspråk, svarar redaktionen.

Medarbetarna på SVT Nyheter Småland skriver:

"Vi genomgick nyligen en omfattande omorganisation där vi blev en av de så kallade 20-orterna inom de regionala nyheterna. Det innebär att vi sänder ut nyheter på kvällen för två regionala titlar, medan Malmö sänder ut våra sändningar på morgonen.

Vi är i dagsläget 22 personer, varav fyra arbetar på lokalredaktionen i Kalmar. Nu förutsätts vi kunna klara vårt uppdrag med en tjänst mindre. 

Vi vet att även situationen i Blekinge och Karlskrona är tuff utifrån det uppdrag de har, precis som på andra orter med nio-tio anställda, och vi ser gärna att de får förstärkning. Men bara för att vi är fler innebär det inte att vi har det lätt. Det finns fortfarande mycket skav och oro i den nya organisationen. Vi har inte fått en chans att landa, vilket tar lång tid.

När Anne Lagercrantz var här och träffade oss talade hon om att det tar tre år innan en omorganisation landar. Vi fick ett halvår innan det var dags för nästa personalförändring. 

Flera på redaktionen har dessutom sökt hjälp för stressymptom och en medarbetare är sjukskriven på grund av stress. Att i detta skede plocka bort en tjänst ser vi som ytterst olyckligt.  

Neddragningen väcker stor oro och osäkerhet bland oss som jobbar i Växjö. Vart är vi på väg? Hur många anses vi kunna vara och ändå klara vårt uppdrag? Vad händer nästa gång en tjänst blir ledig? 

Vi är oroliga för att detta bara är början av en nedbemanning på 20-orterna och skulle vilja ha raka besked kring hur Anne Lagercrantz och ledningen för de regionala nyheterna tänker sig bemanningen i framtiden."

Neddragningen väcker stor oro och osäkerhet bland oss som jobbar i Växjö. Vart är vi på väg? Hur många anses vi kunna vara och ändå klara vårt uppdrag? Vad händer nästa gång en tjänst blir ledig? 

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör