8 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 26 februari 2014 15:34 - Uppdaterad 25 mars 2014 09:50

Robert Olsson svarar på Mittnytts kritik

Robert Olsson, programdirektör för nyheter, svarar på Tomas Tibergs och Mittnytts kritik av nya organisationen för regionala nyheter:

Tomas Tiberg har efter att Anna Werkström och jag idag presenterat SVT:s beslut till ny regional organisation i Sundsvall skrivit av sig sin ilska och besvikelse.

Några klarlägganden:

  • Även fortsättningsvis kommer det att sändas tre kvällssändningarna varje vardag mellan 18.00 och 22.00. Till skillnad från tidigare kommer dessa sändningar att bestå av 21 "nytt" och inte som idag av 11, undantaget 19.15-sändningen.
  • Ambitionen är också att dessa sändningar inte bara blir mer lokala utan också att de totalt kommer att nå fler tittare än idag.
  • Det kommer att tillsättas fyra regionala nyhetschefer, inte "riksmässigt" som Tomas skriver.
  • På varje "nytt" kommer det att finnas en ansvarig utgivare - det lokala redaktörskapet stärks alltså i beslutet, inte försvagas som Tomas skriver.
  • Det beslut som presenterades under onsdagen är det första som fattas efter att den regionala utredningen presenterades - det är skillnad på ett utredningsförslag och ett beslut fattat i företagsledningen.

Vår ambition är att på helheten stärka vår lokala och regionala journalistik. Fler personer kommer att arbeta med att samla in och bearbeta insamlat material.

Vi tillför dessutom nya journalisttjänster.

Vår ambition är att på helheten stärka vår lokala och regionala journalistik. Fler personer kommer att arbeta med att samla in och bearbeta insamlat material.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Programdirektör för nyheter

11 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör