19 februari

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken hissar

 • Uppdrag granksning om Knutby.

  Uppdrag granskning om Knutby


  ”Jättebra program och att ni tog upp detta. Fy så rysligt och sorgligt att människor blivit behandlade så hänsynslöst. Det finns säkert anledning för både åklagare och skattmas att titta lite närmre på "Kristi Brud". Tack än en gång för ett fantastiskt program.” "Ni på Uppdrag Gransking-redaktionen är helt fantastiska!! Vilket viktigt samhällsarbete ni gör!! Tack <3
  "Bra grävt (igen) UG👍"
  ”Upprörande bra! Det intressanta är att Helge Fossmo beskrev Åsa Waldau – eller ”Kristi brud” – på samma sätt som programmet nu gör. Hade han rätt?” "Uppdrag granskning väldigt bra reportage! Proffsigt berättat av alla journalister. Stackars människor som blir så duperade och manipulerade! Ska inte denna Kristi Brud få ngt straff för de hon utsatt svaga människor för?" "Jättebra och skrämmande reportage. Hemskt vad egoistiska människor kan förtrycka andra i Guds namn. Hoppas de utsatta kan se Jesus bortom dessa männskors förtryck och övergrepp. Tänker på bibelns ord där Jesus pratar om att förföra en av dessa mina minsta." "Fantastiskt program. UG har gjort ett bra arbete. Ni visar tydligt hur en psykopat resonerar. När Ni snackar med Kristi Brud, får hon det till att det är de andra i församlingen som gjort så att hon agerat som hon gjort. Undrar om hon var så sokyldig till morden som det sades." "En stor eloge till Uppdrag Granskning och det jobb ni gör och lägger ner. Ni gör det som inte samhället borde gjort. Synat den här församlingen ända in på skinnet i samband med morden. Sekter är livsfarliga!
  Också en jättestor eloge till alla medlemmar som idag trädde fram och berättade och visade sin ånger. Starkt att ställa upp. Modigt!! Det är ju inte de utsatta som skall skämmas. Utan deras hjälp hade det hela inte uppdagas. Kram till all dem som tagit sig ur detta! "
  "Förstår syftet med just det här programmet, men det finns kanske möjlighet att göra fler reportage?
  Du om någon skulle kunna göra det, det är få som kan intervjua religiösa människor med respekt och nyfikenhet utan att väja för viktiga frågor.
  "Uppdrag granskning Väldigt bra och intressant program! Jag har aldrig kunnat förstå s.k. "barnflickans" förklaring om att hon trodde att hon fick order från Gud, när hon läste sms meddelanden! Nu- när jag har hört de övriga medlemmarnas berättelse - förstår jag henne mer! När äldre, mer intelligenta människor kan lyda blint sektledarnas krav, förstår jag att hon var totalt i händerna av Helge! Jag är säker på att alla liknande sekt - även människor i par-relation, eller olika terrororganisation- kan utöva makt över andra genom att först och främst isolera medlemmarna! Om de uppnår total isolation, kan de göra nästan vad som helst, eftersom människor blir totalt förintade under en sådan tryck! Hela Knutby- s historia borde vara en uppmaning till människor att fly så fort någon kräver isolation!" "Jättebra reportage Anna Lindman med producent! Intressant och skrämmande hur det i trons namn kan byggas upp nåt så skrämmande. 😱 Man kan tycka vad som helst om människorna som 'gick på' dessa villfarelser...men helt klart var de ju rädda och rädd om liv och lem."
 • David Lindgren

  Publiken hissar Mello: "Tack för bra underhållning!"


  ”Tack för bra underhållning ikväll med många bra framträdanden och artister!”
  "Tack David Lindgren! Du levererar i år igen!!!!! Sååå skönt med en programledare som dessutom är sååå bra!"
  ”Jag vill ge David Lindgren en stor kram för hans insats i kväll. Han är ett fynd som programledare och i klass med Zelmerlöw! Fem stjärnor till David Lindgren.
  "Hej! Jag vill bara säga ett stort TACK för att ni gjort en jättebra familjeunderhållning ikväll. En och en halv timmes melodifestival helt utan svordomar och annat trams. Då är det roligt att sitta hela familjen och titta! Tack!"
  "Första gången jag ser FabFreddie. Men åååå, vilken gosig kille. Han är ju verkligen mellodelux."
  "Väldigt bra deltävling i år."
  ”Tycker att David Lindgren höll ihop den första deltävlingen av Melodifestivalen på ett ypperligt sätt. Tror inte att det är en helt lätt uppgift”
 • Bosse Parnevik, Ann-Louise Hanson, Regina Lund, Marianne Mörck och Peter Jöback.

  Stjärnorna på slottet


  "Jag vill varmt tacka för senaste omgången av Stjärnorna på Slottet - ett genidrag att sammanföra dessa personer.Jag har sett tidigare omgångar men aldrig så värmande och glädjande som 2017. Detta var vad vi behöver se i denna problemfyllda tid-kloka, fina människor som visade varandra sådan respekt och fick oss i publiken att skratta och gråta. Jag brukar inte vara så lättrörd, men glädjen att få se duktiga och mogna ”kändisar” var rörande. Stort tack för detta och jag gratulerar alla i produktionen."
  ”Programmet var mycket trevligt!”
  ”Hoppas ni fortsätter med den här serien. Alltid trevligt att se fram emot vid jultiden”

 • Den svenska välfärden

  Den svenska välfärden


  " Hej! Jag har just tittat på Britt-Marie Mattssons andra program om den svenska välfärden och vill egentligen bara tacka henne för en mycket bra programserie. Sakligt, opartiskt, sansat och balanserat! STORT TACK! Är så hjärtligt trött på alla program där ingen får tala till punkt och utveckla sina tankar. Att hon dessutom valt att låta Inga-Britt Ahlenius komma till tals är helt underbart. En så’n klippa! Två skärpta damer som får all min respekt! Hoppas att de fortsätter jobba länge båda två! De behövs mer än någonsin! /Anna, skatte- och licensbetalare mitt i välfärden!"
  "Tack Britt-Marie Mattsson och övriga för otroligt viktiga och bra program om den svenska välfärden. De belyser samhällsproblem på ett lite annorlunda sätt än vanligt, med lite annat perspektiv och inte bara med samma kända tyckare och ”experter” som vanligt. Här får nya synpunkter och perspektiv äntligen komma fram och vi lär oss något på köpet. Så välgörande, bra och klokt. Tack"
 • Dox: Kattfilmen

  Dox: Kattfilmen


  ”Det var en jättefin film. Det var länge sedan jag såg något så bra. Rekommenderar den till alla jag känner.”
  "Vilken film! Den skildrade katternas liv i Istanbul men också människornas. Så levande och naturliga människor. Så älskansvärda!"
  "Jag och min kattunge Molly älskade denna dokumentär om dessa fantastiska katter och deras relation till människorna i Istanbul!"
  "Underbar film och vilka fina människor som tog hand om dessa speciella o fina djur!"
  "Underbar! Ta tid och må bra en stund"
  "Underbar skildring! Rekommenderas varmt!!! En hjärtevärmande och hoppfull berättelse med frågor som jag vill ha svar på. När kommer uppföljaren......?"
 • Lars och Pär

  Lerins lärlingar


  "Helt underbart program. Alla borde se det! Imponerad över deltagarnas självinsikt vad de har svårt med i vardagen och Lerin som lyfter fram deras bästa sidor så de får självförtroende."
  " Efter att ha haft en dålig, och snorig dag på jobbet, slänger mig i soffan med ett glas rött och tittar Lerins lärlingar. Bästa lyckopillret på länge."
  " Tack SVT för det fantastiska programmet Lars Lerins och hans lärlingar. Jag ser familjen emot de följande programmen. Underbart att få lära känna dessa människor."
  " Lars Lerin är ju en underbar människa. Hans elever likaså. Ska bli så roligt att se hur de utvecklas. Tycker redan att de är duktiga"
  " Vilket underbart program. Jag ser fram emot de följande programmen."
  "Så mycket värme är väldigt sällan man ser i dagens mycket annars så kyliga Sverige"
  " Fantastiskt varmt och hjärtligt program ❤️"
 • Martina och Tom.

  Martina har sett alla mina filmer


  "Vilken fin film om Martina, vilken duktig tjej som jobbar och ger så mycket kärlek och glädje. Filmen fängslade mig, hoppas se mera av Martina och hennes liv i framtiden. Jag har jobbat i denna bransch i över 15 år med funktionshindrade personer, det är bästa jobbet.️"
  "Mycket bra dokumentär... Annorlunda är bra! Tack SVT, Tom, Martina och hennes mamma (som bannade vägen för oss föräldrar och ds barn)."
  "Fantastiskt bra filmer och en helt underbar tjej. Tack Martina och Tom och Sveriges bästa TV-kanal SVT."
  "Ett stort tack till Tom Alandh för den fina skildringen av Martina. Klokskap och knivskarpa reflektioner om livet och människovärde."
  "Jag har tidigare berömt Tom Alandh för hans dokumentärer. Jag har följt filmer om Martina under åren! Vill rikta ett stort TACK för ytterligare en finstämd skildring av en människas liv! Kanske vi kan få se ytterligare hur det går för Martina trots sviktande minne ... - en utmaning ...att skildra även detta ömsint!!!
  "Filmen om den egna uppväxten satte spår hos mig! Jag hoppas på att någon kan och vågar göra en ömsint film om Toms’ eget dokumentärfilmande! DET skulle jag uppskatta!"
  ”Tack till Tom Ahland för alla fantastiska dokumentärer! Vänligen framför detta till honom!”
  "Tack så mycket för den fina filmen om Martina. Underbar att se. Både hon och hennes mamma är fantastiskt fina människor."
  "Tittade precis på ”Martina” Tack ännu en gång för alla fina program/dokumentärer ni visar"
  "En underbar dokumentärserie. TV när den är som bäst! Tom Alandhs varsamma berättarteknik gör hans filmer till högtidsstunder."
  "Tom Alandh. Vilka program, vilken röst"
  "Fantastiska filmer som berör. Viktiga och tänkvärda. Stort tack till Martina, hennes mamma och Tom Alandh."
  "Tack så mycket för den fina filmen om Martina. Underbar att se. Både hon och hennes mamma är fantastiskt fina människor."
  "Tittade precis på ”Martina” Tack ännu en gång för alla fina program/dokumentärer ni visar"
  "En underbar dokumentärserie. TV när den är som bäst! Tom Alandhs varsamma berättarteknik gör hans filmer till högtidsstunder."

 • Jul på Centralen

  Jul på Centralen


  ”Underbar satsning! Jag är så nöjd med programmet, det här var verkligen toppen! En sån glädje att få alla våra älskade julsånger serverade på ett så annorlunda sätt!”
  ”Jag heter Svanhill Lundgren och är 88 år och har jobbat på Public Service och nu vill jag tacka för det här initiativet med julsånger från Centralstationen!”
  ”Här får ni ett jättetack från mig för det underbara musikprogrammet från Centralen i Stockholm. Så klokt och så avstressande för alla som kutar runt.”
  ”Ett fint program som ger mycket julkänsla. En naturlig och härlig stämning.”
  "1000 Tack för det fantastiskt härliga programmet ”Jul på centralen”! Ser verkligen fram emot kommande avsnitt!"
  ”En så glad överraskning när jag råkade se det här programmet. Det var helt underbart att få höra julsångerna och med denna värme. Ni måste göra det till en tradition.”
  ”Tack för ett jättebra och fint program och att man sjunger på svenska.” Läs mer om Jul på Centralenöppnas i nytt fönster
 • Luciafirande

  Tittarna hissar Luciamorgonen


  "Ett helt perfekt luciafirande! Fantastiska ungdomar som sjöng alldeles underbart! Och så fint filmat! Det enda som störde var applåderna. De kunde ha väntat med dem tills allt var slut. Allt beröm till körledaren/ledarna!"
  "Hej SVT! Tack för ett otroligt vackert Luciafirande! Stor eloge till er från min sida. Bästa Luciamorgonen på länge, tack vare er sändning. Stort Tack, & glad Lucia!"
  "Tusen tack för fin info och ha en väldig fin Lucia! MVH Lisa"
  "Tack för ett underbar vacker och professionellt genomförd Luciamorgon!" "Kärlek till alla barn som skrivit så fina dikter om sina tankar runt Lucia."
  "Tack för en underbar Luciamorgon med vacker sång fina kloka barn och strålande solister."
  "...detta var det bästa och duktigaste luciatåg jag sett!! Kärlek."
  "Bästa musikaliska arrangemangen på många år och vilken underbar känsla när publiken inte kunde låta bli att applådera. Bra jobbat alla som medverkat i produktionen!"
  "Tack, för ett underbart högtidligt Luciafirande! Så vackert"
  "Tack för ett underbart stämningfyllt Luciafirande. Fantastiskt duktiga ungdomar och barn. Avnjöts med lussebulle, pepparkaka och kaffe. En magisk Luciamorgon framför TV:n."
  "Wow vilken underbar kör som inleder luciadagen på SVT i detta nu. Så fint med barnen som läser verser. Jag vill skicka en hälsning till kören, ni är helt fantastiska allihop!"
  "Kan tänka mig att det sitter många stolta föräldrar till barnen och håller igen tårarna. För mig räckte med lusse på förskolan för att jag skulle brista."
  "Körerna sjöng gudomligt och arrangemangen var skickligt gjorda. "Artister" hör inte hemma i ett Luciatåg".
  "Finaste SVT Lucia-firandet på mycket länge! Vackert stämningsfullt och toppensångare/musiker -och fint med de små barnens dikter. Toppklass som vi säger här på Kungsholmen."
  "Hann inte kolla i morse, men njuter av sändningen nu ikväll. Hurra för  SVT Play! Mycket fint och stämningsfullt luciafirande. Blir glad av att titta och lyssna. Ser också många negativa kommentarer här och tycker fler borde unna sig en pepparkaka. Ta lite glögg också och känn julstämningen komma smygande!"

 • Kobra

  "Kobra är ju det bästa programmet"


  "Tack för allt. Kobra har varit som en familjemedlem till mig."
  "Tack Kobra för alla dessa år, känns så sorgligt att det tar slut. Kobra är det ENDA program på tv som jag har följt och försökt se vartenda avsnitt av, år ut och år in. Fått se så mycket intressant som jag inte kände till innan, i ett fantastiskt och snyggt format och med bästa programledarna"
  "Helt klart det intressantaste programmet på SVT i 17år.. <3"
  "Men NEEEJ vad gör ni, SVT?? Kobra är ju det bästa programmet!!"

Tidigare tittarna tycker