22 september

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken hissar

 • Reporter Ali Fegan.

  Uppdrag granskning om Sjöfartsverket


  ”Har berömt UG och Ali på flera ställen - men gör det än en gång! Jag satt som nitad framför tv:n, det var så ur-spännande!! Och höra Alis lugna frågor, det måste vara ett helvete att bli utfrågad av UG, om man har något att dölja!” ”Tycker UG gör ett kanonjobb! Över 50 miljoner i övertid, det är ju klart att besättningen blir sura när deras svindyra avtal för skattebetalarna men bra avtal för besättningen blir granskat och ska omförhandlas.” ”Uppdrag granskning är snart det enda som är värt att titta på, jo Agenda och Dokument utifrån ligger också bra till!” ”Det är så uppenbart att dom mörkar från Generaldirektören ner till "kommunikationspersonen" och Lars Widell läste innantill när han svarade. Och KU och myndigheter mot korruption verkar också vara inblandade eller bekanta med de berörda. Och vilka tragiska Piloter .” ”Fantastiskt bra reportage, Ali med kollegor!” ”Perfekt journalistik, heder åt er och ert demokratiska uppdrag! Synd bara att allt ansvar undvikits och snarare belönats, men det är ju inte ert fel.” ”Tack för att UG vill, vågar och kan granska den här typen av skumraskaffärer. Det är patetisk hur de ansvariga svarar. De ansvariga skulle få sparken omgående och dessutom bli skyldiga att betala skadestånd. Bra jobbat Ali med flera!” ”Usch vilken rutten affär. Fina jobb har dom ansvariga gått vidare till. Tack för att ni granskar hur våra skattepengar används.” ”Det känns bra och viktigt att betala licensavgift för er fria granskning. Tack!” ”UG har levererat igen. Undersökande journalistik av bästa märke!” ”Vill utnämna UG till mitt bästa tv-program.” ”Ali och övriga teamet bakom denna långa bevakning av Sjöfartsverket, vilket fantastiskt jobb! Det är så övertydligt. Jag tänker spontant att om en statlig myndighet agerar på detta sätt, är det unikt? Eller får ni indikationer på att det sker på andra myndigheter? Rent logiskt borde det vara så.” 
 • Claes Elfsberg

  Välkomnar att Claes Elfsberg är tillbaka


  ”Välkomnar att Claes Elfsberg är tillbaka som programledare för Nyheterna. Vi tittare vill se alla åldrar representerade.”
  "Så trevligt att åter få se Claes Elfsberg som nyhetsankare igår kväll. Han passar så bra i den rollen och jag hoppas att han får vara med ett tag till!" "Tack för att vi fick se o höra Claes Elfsberg på Rapport ikväll. Sååå bra! :)" ”Det är så kul att se Claes Elfsberg i rutan igen. Han har sådan pondus och han utstrålar trygghet!”
 • Arvinge okänd

  Arvinge okänd


  "TACK!! En av de bästa serier jag sett på länge! En rak och chosefri berättelse, lätt att ta med sig ut i det verkliga liv vi lever själva. En sedelärande historia, värd att praktisera även i nutid. Manar oss verkligen att ta vara på de tillfällen vi har att både mötas, och kunna försonas innan vi förlorar någon vi håller/hållit kär. - En eloge också till Kattis och Niklas för deras personliga och känslofulla sätt de hanterar sin uppgift. En vacker bukett rosor såväl till er som SVT som lanserar ett program med så hög kvalitet och äkthet!"
  "Mycket positiv överraskning"
  "Känner mig omskakad efter det senaste programmet (även det första). Förundras över livet och att man tappar bort sina familjemedlemmar, det är tyvärr väldigt lätt. Har egna erfarenheter." ”Mycket intressant och spännande program”
 • Premiär för Morgonstudion på måndagen.

  Tittarna hissar Morgonstudion: "Rappt och modernt"


  Efter premiären av Morgonstudion på måndagen var det många som tyckte till om programmet.”Rappt modernt nyhetsprogram”, ”bra format för nyhetsrapportering”, ”fräscht upptempo” tyckte några.”Stressigt”... "Bra format för nyhetsrapportering. Man är snabbt uppdaterad om vad som hänt." "Blir nog bra det här :) Lycka till Morgonstudion!" ”Det här är ett rappt, modernt nyhetsprogram, inget fundersamt soffmys.” "Man får vara tacksam för Andre Pops! Alltid väl förberedd, proffsig och seriös! Värdefullt en morgon som denna när det skakar i en studio med många nya former!" "Mycket bra SVT. Fräscht upptempo som det ska vara på morgonen. Tittar mycket på CNN men nu kanske man kan få snabba nyheter från Sverige och Världen på svenska."
  "Jag representerar de äldre tv-konsumenterna och det är så innerligt skönt att slippa sofforna och få nya proffsiga programledare👍... TACK för denna morgonen - jag gillade det."
  "Mycket bra, helt rätt väg att gå"
  "Bra att ni gör något. Det gamla morgonprogrammet var tråkigare än att stirra in i en vägg!"
  "För oss som ser andra länders morgonprogram ligger ni helt i tiden. Mycket bra och sakligt. Toppenbra 😉" "Duktiga programledare." Jag tycker Morgonstudion är jättebra😄😄😄😄😄"
  "Nytänk och fräscht tycker jag, lycka till"
  "Tycker det var jättebra med nytänk! 👍👍👍" Tittarna dissar Morgonstudion: "Stressigt och rörigt"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSe premiären av Morgonstudion på SVT Playlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Gülseren (Nurgül Yesilçay) & Cihan (Erkan Petekkaya).

  Förväxlingen


  "Äntligen ikväll, fortsättning av Förväxlingen säsong 2, som jag har längtat efter. TACK, STORT TACK, SVT." "Tack SVT för att ni har börjat sända serien Förväxlingen igen!!! När första säsongen gick ställde jag in tv:n, schemalade programmet så att tv:n automatiskt skulle ändra kanal till SVT2 när programmet började. Denna ändring har jag inte förstått hur man stänger av så det har varit inställt så hela tiden hehe.. Men jag vill säga att jag blev SÅ glad när jag satt i köket 19.30 ikväll och hörde inledningsmelodin till min favoritserie! Tack igen! :D "
  "Jag vill bara säga att jag som 60-åring är så väldigt glad över att Förväxlingen börjar igen! Både min mamma och min moster (90 år) ska också följa serien.”
  "Tack alla ni i svt som Gjør dagerna mine helt underbar med at sicka Förvaxlingen :) "
  "Tusen tack SVT för att vi äntligen kan se forts på Förväxlingen!"
  "Ingen fråga, bara ett stort tack. Detta är sommarens höjdpunkt, när jag i går såg att Förväxlingen ska komma tillbaka på måndag. Utan någon förvarning eller månadslånga trailers, så får jag veta att min favoritserie kommer tillbaka. Enda nackdelen med den är att den ligger samtidigt med Rapport. Nu har jag något att se fram mot hela hösten, kanske vintern."
  ”Förväxlingen är väldigt bra och det är kul att ni har köpt in en till säsong!
 • Blå huset

  Det blå huset


  ”Det här är en av dom bästa dokumentärer jag har sett! Helt FANTASTISK! Såg trailern och tänkte att jag måste gå in på SVT Play och titta, och det är jag otroligt tacksam över att jag gjorde! Det var så fint att få följa dessa underbara människor! Jag är så lycklig över att det finns människor som vill visa upp den här sidan av samhället och livet nu när allt ska vara så modernt och högteknologiskt! Sänd gärna fler dokumentärer av den här typen, jag har gillat alla som ni har sänt hittills!
  "Det bästa ni kan sända i TV, det är sådana här dokumentärer. De är verklighet som berör! De visar vad verkliga människa är!"
  "Tack SVT för det fina programmet "Det blå huset " Så fint och rörande beskrivning av vanliga människor i vårt land. Underbart att se."
  "Jättebra dokumentär 👍👍👍 "
  "Så vacker!"
  "Väldigt fin och kärleksfull dokumentär"
  "Underbar dokumentär. Så mycket vänlighet och stillsam inställning till livet. Se den❤️"
  "Kvalitet i varje filmmillimeter! Sista resterna av snart flydda tider! Helt i klass med underbara filmen om Rosa och Hugo, som gick för några år sedan. Se den!!!"
 • Sommarskuggan i Sommarlov.

  Sommar-skuggan


  "Sommarskuggan - jag älskar sommarlovsmorgon då min mamma och jag tittar på det tillsammans på morgonen!"
 • Drottninggatan

  Drottninggatan 14:53


  ”Ett väldigt välgjort och fint program! Och inte alls överdramatiskt trots att det var ett så svårt ämne! Tack!”
  "En skickligt och lågmäld och belysande dokumentär där vi får följa med före under och efter.
  ”Starkt program!”
  ”Många människor gjorde ett fantastiskt arbete."
  ”Väldigt fint, lågmält och värdigt program. Sjuksköterskan. Vännen. Brandmannen. Polisen. Vilka fina intervjuer"
  " Många känslor när man ser dokumentären om 7 april i SVT. Kan inte fatta att det bara är två månader sedan."
  "Bra program av @svt om Drottninggatan inte minst mod av våra blåljus och sjukvårdspersonal"
  "Ser dok om terrorattacken på @svt den döva äldre dam som får hjälp att lämna en ros sen vinkar till blomväggen - då brister det ."
 • Den amerikanska artisten Ariana Grande i hyllningskonsert.

  Konserten One Love Manchester


  Den amerikanska artisten Ariana Grande höll söndagen den 4 juni en hyllningskonsert - One Love Manchester - för de offer som drabbades av terrorattacken i staden den 22 maj 2017. Medverkade gjorde också Justin Bieber, Katy Perry, Miley Ray Cyrus, Coldplay, Take That, Pharrell Williams, Black Eyed Peas, Robbie Williams, Usher, Little Mix samt Niall Huran från One Direction.Tack SVT för att ni sände denna konserten live - Well Done!" "Vilken konsert!" "Mäktigt!!" "Mycket sevärt" "@svt Thanks for live streaming this concert! #OneLoveManchester" "Hörde jag rätt vid 18 nyheterna - ska offren i terrorattentaten hyllas med hjälp av en hyllningskonsert... Kan man skönja att SVT blandar ihop terrorattentaten med något slags euforisk känsla... "Stjärnspäckade konserten"...Vem/vilka ska hyllas och för vad i så fall..." "Är det nåt som bör firas med en "stjärnspäckad konsert"?" "Watching #OneLoveManchester Thank you @svt for sending it live on play" "ÄLSKAR att @svt livesänder #OneLoveManchester ikväll, tack tack tack< 3" Har bra ljud och bild, haft hela konserten. Tack Svt :) Fantastisk konsert! Så många bra artister och så glädjefyllt men med tårar i blick Kärleken segrar"
 • Kenneth Viken

  Muck! Men sen då Kenneth Viken?


  ”Tom Alandh är helt otrolig! Tacka honom från en tittare i Hälsingland.” ”Denne Tom Alandh är vår samtids största tecknare, oerhört viktigt för att kunna förstå oss själva. SVT, ni har en av mästarna hos er.”
  ”Helt oerhört gripande! Tom Alandh är verkligen ett geni, jag älskar allt han gör men detta var bland det absolut bästa jag sett! Wow! Helt fantastiskt! Och jag hoppas att det skapas lite ”ringar på vattnet” av den här dokumentären, det är verkligen ett jätteviktigt ämne!”


Tidigare tittarna tycker