24 november

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken hissar

 • Maxida Märak och Jill Johnson.

  Jills veranda


  " Jag vill bara säga att avsnittet med Maxida var något av det bästa jag sett på länge. Hoppas Public Service, eller TV som ni gör den, får finnas kvar framgent."
  "Vill bara gratulera Jill i valet av gäster. ❤️ Hjärtat svämmade över av både kärlek och respekt för Maxida, vilken tjej! Som står upp och kämpar för ett rättvisare samhälle. Ett otroligt bra premiärprogram ❤️"
  "Jag älskar detta programmet och speciellt den här gången😘 Alla gamla minnen väcktes i samband med låten Soldier Blue och sorgen för Amerikas indianer😢- mycket viktigt att komna ihåg och inte minst våra svenska samer😘 Tack Jill och Maxida för underbar musik! Love it ❤️❤️❤️"
  "Så bra det var! Starkt, gripande, rörande.... men också kärlek, glädje och gemenskap. ❤️👏👏"
  "Gillar detta program och Jill låter gästen glänsa och ta plats med hennes stöd och närvaro." "Ett fantastiskt program....blev djupt berörd! Ser fram emot programmen som kommer. Underbart med en ny säsong!"
  "Tack Maxida för ett underbart program.Tack Jill som som gjorde ett så bra program.💕💕"
  "Underbar säsongsstart! Den här serien är outstanding! Liknar inget annat program. Det lugna tempot, de viktiga samtalen, programledarens ödmjuka och lågmälda stil och det ovanliga i att inte sätta sig själv i centrum utan istället lägga största fokus på gästerna. Den dokumentära tonen. Sist men inte minst den härliga MUSIKEN!"
  "Sååå bra! Tack för ett Såå viktigt och fint avsnitt!! 🙌�❤️"
  "Äntligen var Jills veranda tillbaka, bästa programmet🤗 och vilket fantastiskt grymt avsnitt, det berörde mig❤️"
  "TACK för programmet Jills veranda!!! Så bra!!! Det är inte bara ett nöje att se och lyssna på. Människorna i programmet åstadkommer bra saker som växer efter programmen! Som t ex upptäckten av Doug Seegers och hans fina sånger. Jag var på Skansen och lyssnade på dem, underbart!!! Och nu Maxida Märak och mötena med ursprungsbefolkningen. Helt fantastiskt program som berör på djupet. Tack!!!" "Jills veranda - Ett av få TV-program värt att avsätta en timme för!" "Fantastiskt avsnitt, många tårar. Det ger en perspektiv på livet ! Tack" "Jills veranda @svt, fantastiskt rörande och bra program""Mia är bäst o även Jill som gör ett grymt bra program." "Sjukt bra program. Nya perspektiv berikar alltid." "TV kan inte bli bättre än Jills veranda." "Det absolut bästa musik-mys-programmet på teve och har varit så sen start. Så mycket bättre har ingenting på Jill. INGENTING!" "Mycket bra program, faktiskt ett av de bästa jag sett på länge! Jill och Mia är härliga människor och dito artister" 
 • Fet hund

  Sveriges fetaste hundar


  "Heja SVT! Jag är sååå förbaskat trött på normaliseringen av feta hundar! Hoppas programmet blir en ögonöppnade för de som behöver och att det ger extra kraft till veterinärer och djuraffärspersonal att påpeka problemet."
  "Bra program SVT! Cirka 50% av Sveriges hundar är överviktiga, detta programmet kan nog bidra till att minska den siffran!" "Tack SVT för väl spenderade licenspengar!" "Jättebra att SVT då har en dokumentärserie som belyser problemet" "Härligt! Äntligen ett program helt i linje med Public Service intentioner. Som vi har saknat denna programidé. Känner att jag får full valuta för min TV-avgift." "Tycker det är ett väldigt sorgligt program då människan som utfodrar hunden är boven i dramat." "Jag har sedan 2009 jobbat på hunddagis och djuraffärer och 8 av 10 hundar som kommit till oss är överviktiga. Jag förstår frustrationen när man skriver att "de borde inte få ha hund", "det är jättenkelt att få ner en hund i vikt!", men de handlar ju om att ändra ägarnas mentalitet kring detta! Jag tycker att det är SÅ bra(!!) att det kommer ut ett program om detta. Så att diskussioner startas och folk blir mer utbildade i hur en hund ska se ut. Det har ju blivit socialt accepterat med tjocka hundar, en för smal hund däremot och folk blir galna! Heja SVT!"
 • Grotesco

  Grotesco


  "Så himla bra TV-underhållning i kväll om flyktingkrisen med satir om tillståndet i landet...allvar i botten! Det gillar jag! " "Briljant kvalitet "
  "Så bra !! Lysande!!" "Det var den bästa satir jag sett på år och dag. Tusen tack." "Första avsnittet med politiskt musikaltema kan vara något av det bästa i satirväg som gjorts i Sverige. Så sjukt bra."
  "Just sett kvällens Grotesco-avsnitt. Anar att nättroll m m kommer dra igång och ifrågasätta showen. Själv tycker jag att detta är politisk satir på högsta möjliga nivå och good value för licenspengar. Lysande!" "Vansinniga gratulationer till milleniets bästa show. Jag trodde ingen kunde göra intelligent underhållning längre. Jag står korrigerad! Bravo, bravo, bravo! Hänförd. Hjärta, hjärta och glad smiley."
  "Episkt. Bästa som gjorts på svensk television under min livstid. Var tvungen att se om avsnittet direkt när det var slut."
  "Grotesco-gänget är fan i mig geniala! Detta var nog ett av de bästa SVT-program jag sett med ironi och lite sarkasm i"
  "Sett Grotesco. Helt makalöst bra. Framförallt så i bomben musikaliskt. Tack SVT och Grotesco!"
  "Grotescos musikal om flyktingkrisen är ett mästerverk!"
  "Fullständigt lysande!!! Kan vara bland det bästa som har visats på TV."
  "Grotesco har gjort det igen på svt. Herregud, helt jävla golvad! Tack!"
  "Grotesco på SVT1. GENIALISKT! Hasse & Tage-klass. Djup humor. Djup sorg. Jag bugar och tackar, medan tårarna trillar"
  "Det mest suveräna jag sett på TV på länge! Inte ofta jag tycker ett program är för kort men nu har det hänt. Tusen tack Dorsin och alla övriga!!"
  "Hatten av till Grotesco som gör den bästa politiska analysen jag sett. Mycket bra! Ser fram emot nästa vecka"
  "Grotesco-gänget är fan i mig geniala! Detta var nog ett av de bästa SVT-program jag sett med ironi och lite sarkasm i"

 • Bästa mannen

  Bästa mannen


  "En jättebra serie om manlighet och mannens känslor, det passar bra nu när #metoo sprids över världen. Fredrik tar upp många olika funderingar om manlighet." "Bra serie av den alltid reflekterande och duktige Fredrik!" "Mycket intressant och bra serie." "Bästa programmet på TV just nu!" "Detta är de bästa programmet som går!!! Älskar allt." ”Fredrik Önnevall skall verkligen ha beröm för den här programserien! Han är urduktig och passar perfekt för uppgiften. Med sin värme och skärpa gestaltar han många viktiga frågor kring sin egen och andras mansroller. Det är modigt och vackert gjort. Programserien är viktig och man får hoppas att många tysta, svårpratade karlar ser programmen och kan finna stöd i det här. Jättebra och viktig satsning!" "Otroligt intressant och tankeväckande program! Önnevall, Tornving och Musse förde så intressanta, viktiga samtal om Mansrollen - verkligen sådana där önskemän, som man skulle önska sig mer av därute. SVT - ni har verkligen gjort ett superbra program - utöver det vanliga.” "Jag vill bara säga att det var det bästa programmet jag sett på länge- "Bästa mannen". Så bra du är Fredrik Önnewall och hela upplägget. Mer såna reflekterande program om saker vi har svårt att prata om!" " Tack för ett riktigt intressant program SVT! Kom in i det i mitten så jag ska se om hela på Play igen tänkte jag! Fredrik är mycket bra som programledare!" "Tack för ett bra program om manlighet. Men varför denna jobbiga musik som stör samtalen." "Tack för ännu ett fint program "Bästa mannen". Verkligen intressant och givande. Fredrik Önnevall är också en utomordentligt duktig och trevlig journalist med hjärtat på rätta stället." "Tack Fredrik och SVT. Intressant och en källa till utforskande för mina söner mfl. Tack för ett tankeväckande program." "Så glad jag blir! Ett fint vittnesmål i att männen på riktigt utforskar sig själva i förhållande till jämställdhet."

 • Programledarna Sofia Rågenklint och Alexandra Goncalves.

  Många positiva reaktioner på Brottsligt


  Programmet Brottsligt som sändes i Barnkanalen den 15 oktober handlade om sexuella övergrepp mot barn.Många tittare har hört av sig efteråt och varit mycket positiva och tackat SVT att man tagit upp d... "Det här var nog det viktigaste som Barnkanalen någonsin sänt. När jag själv var liten så fanns bara läskiga program som Efterlyst och Insider att titta på som tog upp dessa ämnen, men det var sent på kvällen och de riktades bara till vuxna. Det behövs fler program som handlar om dessa brott, men med barnperspektiv som inte orsakar onödig skrämsel. Som barn lärde TV:n mig att bara bli rädd för främmande gubbar i skogspartier om natten, men aldrig nämndes att den mesta faran kanske finns bland oss, dold under vänlighet."
  "TACK för att ni gjorde det här! Såg nyss tillsammans med min nioåring, hoppas att fler föräldrar gjorde det. Många barn ser på Lilla Aktuellt i skolan (däribland mitt), och jag skulle önska att även det här blev obligatorisk visning för barnen." "Alltså det här är så oerhört starkt ämne och så oerhört viktigt att ta upp! Ni ska ha en stor eloge för att sända det här! Helt klart det viktigaste och bästa ni någonsin har sänt! Heja er!" "Så fruktansvärt bra och viktigt ! Tack för att ni på ett lättförståeligt sätt tog upp detta svåra ämne." "Kanon att ni tar upp sånt här <3 Underbart att läsa att många vuxna har tittat tillsammans med sina barn" "<3 De som varit utsatta förstår att de är inte ensamma om "sin" händelse. De som INTE är offer kan bli mer på sin vakt. Vore bra om ni tog upp nästa steg = Vilken hjälp/stöd som finns efteråt = Vägen tillbaka/återgå till att försöka komma in i vardagen igen. Handlar det om minderåriga så finns de liksom inget plåster på såren att tillgå."
  "Vi tittade tillsammans med våra två döttrar 6 och 8 år, fick otroligt bra och viktiga frågor av dem som ledde till en bra diskussion! Både jag och min man tyckte det kändes skönt att få hjälp med att lyfta den viktiga frågan! Tack Barnkanalen för ett bra och viktigt program!"
  "Otroligt viktigt och bra avsnitt. Mina barn valde själva att vi skulle titta på det i morse för de hade sett det och ville visa. Hemskt tungt och jobbigt att det ska behövas"
  "Vilket fantastiskt bra program! Så viktigt att vi alla pratar om det. Ni gjorde det på ett respektfullt men ärligt sätt som var lätt för barnen att förstå. Jag kunde som förälder fortsätta prata om det efter programmet och möta barnens frågor.
  "Tusen tack till alla er som bidragit till det här programmet! I ett allt mer ärligt Sverige där vi uppmuntrar barn att prata om jobbiga saker istället för att lida i tysthet, som man fick göra förr."
  "jättebra att ni gör ett sånt program! de som inte utsatts skadas inte av det. de som har blivit/är utsatta kan sätta ord på det som sker och söka hjälp och skydd. Bra "
  "Tittade ihop med barnen igår. Ett väldigt bra program överlag som tar upp viktiga saker. Tack för det SVT!" "Ett otroligt viktigt program och så fint sammanställt av såväl Stopp min kropp videon som Maria och Martin som berättade om deras historia. Tittat hela familjen och hade en fin pratstund efteråt med mycket frågot och tankar från barnen. Vi önskar få programmet som underlag till alla skolor och idrottsföreningar runt om i landet - otroligt bra föreläsningsmaterial / diskussionsunderlag för elever <3"
  "Fantastisk programserie som vågade beröra detta ämne på ett respekfullt sätt. Tittade med min 7-åring och vi båda satt knäpptysta och kramades och diskuterade det i efterhand. Så otroligt viktigt! Fortsätt diskutera dessa svåra ämnen som ofta är obekväma att prata om, 1000 rosor till er!" Om Brottslingt: "Det här handlar om brott som är bland de absolut värsta tänkbara"öppnas i nytt fönster
 • Patrik Sjöberg

  Patrik Sjöberg i terapi


  "Tack för ett mycket gripande och viktigt program! Ett program alla borde se! Starkt gjort att dela med dig av djupt personliga tankar och känslor! Lycka till med allt!" "Tack för ett bra program. Det är verkligen modigt av Patrik att berätta offentligt och så viktigt att uppmärksamma. Detta händer om och om igen." "Mycket bra program! Så modigt av dig Patrik och vilket viktigt bidrag för att öka förståelsen kring sexuella övergrepp." ”Vill hälsa och tacka Patrik för att han är så modig! Han har fått mig och jag tror många andra, vilket helvete det är när barn blir utsatta av oss vuxna! Tack enengång Patrik!”
  "Tack för dokumentären "Patrik Sjöberg i terapi". Nu hoppas man bara att ni även spelat in teaterpjäsen kring hans uppväxt, som visades kort del av i dokumentären, så den också kan visas på SVT." "Vilket starkt program! Tack snälla för att vi fick vara med. Så modigt av dej!" "Måste vara det värsta som kan ske när vuxna sviker ett barn. Så starkt av Patrik att medverka i ett så viktigt program." "Låt denna dokumentär bli obligatorisk i grundskolan!"
 • Vår tid är nu

  Publiken hissar "Vår tid är nu"


  Första avsnittet av SVT:s nya dramaserie Vår tid är nu hade 1 488 000 tittare - och många har hört av sig till SVT via sociala medier, mail och telefon och lovordat serien.Här är några röster: "Glädje nu! Att slippa mord (nästan alla välgjorda svenska serier på sistone) och övergrov humor. Hälsa alla i produktionen! Och hälsa o tacka dem som fattar beslut om satsningar som denna!"
  "Mycket lovande! Ser fram emot fortsättningen!"
  "Riktigt bra! Den kommer att arta sig mkt bra! Susanne Reuter o Peter Dalle som klipporna och omgiven av mkt duktiga unga skådespelare!"
  "Fin miljö och handling, men för oss med ögonproblem är ljussättningen fruktansvärt irriterande."
  ”Så bra! Hoppas den håller hela vägen!”
  ”Fantastisk <3 Otroligt snyggt filmat, fina miljöer och ett bra manus. Man vill verkligen följa familjen och den begynnande romansen emellan kökspojken och husets dotter. Suberbt spelat av samtliga skådespelare. Helt underbar.”
  ”Åter igen ett magiskt jobb med ännu en lyckad serie, gång på gång så levererar ni riktigt bra TV. Älskar verkligen SVT”
  "Tack SVT för en jättebra serie!! Fastnade direkt för den här serien och längtar redan till nästa avsnitt." "Tack för en riktigt bra serie jag kommer kolla varje avsnitt nu." "Hyllningarna rullar in, och i kväll är det äntligen premiär! #VårTidÄrNu #drama #dramaserie #SVT #premiär" "Tack för ett underbart program med Vår tid är nu :) Kram" "Tack för ännu en bra serie. SVT är bäst." "ÄLSKAR premiäravsnittet av ”Vår tid är nu” på @svt - kolla på Play ifall ni missat!" "Åter igen ett magiskt jobb med ännu en lyckad serie, gång på gång så levererar ni riktigt bra TV. Älskar verkligen SVT." "Vår tid är nu får 10 stjärnor av 10." "Började väldigt bra med duktiga skådespelare och miljö. Bra filmat som alltid med SVT." "Oerhört bra första avsnitt! Kommer att följa denna serie - på SVTplay." "Bra skådespeleri, bra manus och dramaturgi och fina miljöer."
  ”Superbra!” "Reuter är suverän!" "Den här serien tror jag kommer att ses av många. Jättebra början! " "Efter att ha sett avsnitt 1 kan jag bara konstatera att det här kommer att bli en kanonbra serie."
 • Falsk identitet

  Falsk identitet


  "Riktigt bra serie agenterna framstår som vanliga människor med ett ovanligt arbete och det är bitvis olidligt spännande!"
  "Den bästa serien på länge!!!"
  "Lördagarna är räddade med Falsk identitet tack SVT."
  "Här ska SVT ha stort tack för att de visar denna lysande serie. Kul med nåt som inte är amerikanskt i agentgenren."
  ”Serien är så grymt bra!”
  "Har skrivit - flera gånger - för att fråga när tredje säsongen av Falsk identitet skulle visas på SVT. Nu vill jag bara säga TACK till alla inblandade!"
 • Reporter Ali Fegan.

  Uppdrag granskning om Sjöfartsverket


  ”Har berömt UG och Ali på flera ställen - men gör det än en gång! Jag satt som nitad framför tv:n, det var så ur-spännande!! Och höra Alis lugna frågor, det måste vara ett helvete att bli utfrågad av UG, om man har något att dölja!” ”Tycker UG gör ett kanonjobb! Över 50 miljoner i övertid, det är ju klart att besättningen blir sura när deras svindyra avtal för skattebetalarna men bra avtal för besättningen blir granskat och ska omförhandlas.” ”Uppdrag granskning är snart det enda som är värt att titta på, jo Agenda och Dokument utifrån ligger också bra till!” ”Det är så uppenbart att dom mörkar från Generaldirektören ner till "kommunikationspersonen" och Lars Widell läste innantill när han svarade. Och KU och myndigheter mot korruption verkar också vara inblandade eller bekanta med de berörda. Och vilka tragiska Piloter .” ”Fantastiskt bra reportage, Ali med kollegor!” ”Perfekt journalistik, heder åt er och ert demokratiska uppdrag! Synd bara att allt ansvar undvikits och snarare belönats, men det är ju inte ert fel.” ”Tack för att UG vill, vågar och kan granska den här typen av skumraskaffärer. Det är patetisk hur de ansvariga svarar. De ansvariga skulle få sparken omgående och dessutom bli skyldiga att betala skadestånd. Bra jobbat Ali med flera!” ”Usch vilken rutten affär. Fina jobb har dom ansvariga gått vidare till. Tack för att ni granskar hur våra skattepengar används.” ”Det känns bra och viktigt att betala licensavgift för er fria granskning. Tack!” ”UG har levererat igen. Undersökande journalistik av bästa märke!” ”Vill utnämna UG till mitt bästa tv-program.” ”Ali och övriga teamet bakom denna långa bevakning av Sjöfartsverket, vilket fantastiskt jobb! Det är så övertydligt. Jag tänker spontant att om en statlig myndighet agerar på detta sätt, är det unikt? Eller får ni indikationer på att det sker på andra myndigheter? Rent logiskt borde det vara så.” 
 • Claes Elfsberg

  Välkomnar att Claes Elfsberg är tillbaka


  ”Välkomnar att Claes Elfsberg är tillbaka som programledare för Nyheterna. Vi tittare vill se alla åldrar representerade.”
  "Så trevligt att åter få se Claes Elfsberg som nyhetsankare igår kväll. Han passar så bra i den rollen och jag hoppas att han får vara med ett tag till!" "Tack för att vi fick se o höra Claes Elfsberg på Rapport ikväll. Sååå bra! :)" ”Det är så kul att se Claes Elfsberg i rutan igen. Han har sådan pondus och han utstrålar trygghet!”

Tidigare tittarna tycker