5 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken hissar

 • Storuman forever – äntligen!


  "ÄNTLIGEN ett program om denna viktiga fråga! Tack alla medverkande för att ni vågat! Tack även SVT hoppas ni fortsätter med fler program om detta."

  "Bjorn Ferry o Heidi Andersson i SVT’s ”Storuman forever” pratar minskade CO2-utsläpp, vilket är berömvärt. Ändå är det bara ”en piss i Mississippi”, när det gäller att förbättra jordens klimat. I följande avsnitt måste de ställa världens politiker o kapitalet mot väggen".

  " Tycker om kemin mellan Heidi o Björn, och dom andra var sköna personer ☀️"
 • "Veckans brott var något att se fram emot"


  "Tack för alla program Veckans brott. Ett av få program på Slänk till annan webbplatsVT jag kommer att sakna" "Ett av de bästa programmen som SVT producerat! Väldigt synd att det läggs ned" "Fruktansvärt synd att ett sånt bra program ska läggas ner" ”Har varit en utmärkt serie, mycket lärorikt. Förstår ändå att Leif GW någon gång måste sluta” "Jag hoppas verkligen att SVT lägger upp samtliga avsnitt av alla säsonger av detta på sitt Öppna arkiv direkt efter att det här avsnittet är slut." "Du ser jag fram emot ett bra program ikväll med flaggan i topp, samt värdigt "avslut" på succéprogrammet. Ledsamt, men med många härliga minnen att glädjas åt. Stort tack till Camilla, Leif GW och övriga redaktionen." "Vi får då se fram emot "nya projekt". Jag och många med mig får abstinensbesvär utan GW, så skynda på. " "Adjö Camilla/GW och kommer att sakna er båda. Veckans brott var något man såg framemot." "Hemskt tråkigt att Veckans brott med Camilla Kvartoft och GW läggs ner. Tack för alla fantastiska program! Måste SVT ersätta med likvärdigt. Programtypen behövs!" " Undrar om det verkligen är sant att ni lägger ner Veckans Brott om så är fallet får jag beklaga att ni gräver ner er kanal på detta sätt när ni för en gång skull hade ett program som vart intressant så tror ni att ni kan ersätta ett redan ett mycket bra och intressant program
  Sorgen blir stor om det försvinner"

 • "Människor får tala till punkt"


  "Det är ett underbart program, där människor med kunskap får tala till punkt. Det behövs mer än någonsin idag.
  Att programmet dessutom handlar om svåra frågor än så mycket bättre. Tack!"
  "Svenska folket behöver en intellektuell nivåhöjning så att de grå får arbeta mer än vad fallet är idag!! " "Detta program är så förhöjande till eftertänksamhet om när, var och hur i smått såväl som i stort."
 • Abigail Wanja

  "Man blir glad, rörd och varm inombords" 


  "Tack för alla sköna musikgudstjänster från BERGSJÖN! Mera mångkulturellt! De behöver alla positiva vibbar!
  "Sitter i tv soffan och blir både glad, rörd och varm inombords när jag ser gudstjänsten från Bergsjöns kyrka som sändes i dag 25 februari. Tycker att det är ett lysande exempel på när integration verkligen fungerar och är värd namnet. Vet av egen erfarenhet detta inte är något unikt och att så här fungerar det i många svenska kyrkor och frikyrkor idag. Hoppas att SVT har mod att fortsätta belysa detta, men också på annat sätt än att visa en gudstjänst...eller är det för politiskt okorrekt då de handlar om människor som har en tro? Stort tack för en fantastiskt gudstjänst som förmedlade , gemenskap, glädje och en levande trotsig tro."
  "Ett stort tack till Gudstjänsterna från Bergsjöns kyrka och till alla som medverkat. Särskilt tack till Johannes Söderberg som alltid producerar bra program."
 • Barnkanalen

  "Stort tack för Barnkanalen!"


  "Ville bara säga tack för Barnkanalen! Här hemma tittar vi på "Elsa" och "Första Gången" varje dag :)"
  "Vill ta detta tillfälle i akt och tala om för er hur otroligt mycket vi uppskattar allt fint ni gör för barnen! Min unge är helt besatt av draken och radioapan. Han tvingar alla han träffar att dansa drakdansen och de här nya klippen som heter Bolibompa baby har gjort stor succé! Han står och gör alla rörelser till Imse vimse spindel och sjunger med till Blinka lilla stjärna så att man får tårar i ögonen. För att inte tala om era fantastiska appar, de räddade t.ex. både föräldrarna och medpassagerarnas mentala hälsa på en flygning för någon vecka sedan. Så verkligen, stort tack för prima barnprogram som känns väldigt trygga, varma och pedagogiska att sätta sitt barn framför."
  Maskinen kroppen"Hej! Jag vill bara tacka och berömma för Evas fantastiska insats att förklara hur kroppen fungerar. David 4 (snart 5) år älskar hennes program och förklarar glatt efteråt vad han har lärt sig."
 • Uppdrag granksning om Knutby.

  Uppdrag granskning om Knutby


  ”Jättebra program och att ni tog upp detta. Fy så rysligt och sorgligt att människor blivit behandlade så hänsynslöst. Det finns säkert anledning för både åklagare och skattmas att titta lite närmre på "Kristi Brud". Tack än en gång för ett fantastiskt program.” "Ni på Uppdrag Gransking-redaktionen är helt fantastiska!! Vilket viktigt samhällsarbete ni gör!! Tack <3
  "Bra grävt (igen) UG👍"
  ”Upprörande bra! Det intressanta är att Helge Fossmo beskrev Åsa Waldau – eller ”Kristi brud” – på samma sätt som programmet nu gör. Hade han rätt?” "Uppdrag granskning väldigt bra reportage! Proffsigt berättat av alla journalister. Stackars människor som blir så duperade och manipulerade! Ska inte denna Kristi Brud få ngt straff för de hon utsatt svaga människor för?" "Jättebra och skrämmande reportage. Hemskt vad egoistiska människor kan förtrycka andra i Guds namn. Hoppas de utsatta kan se Jesus bortom dessa männskors förtryck och övergrepp. Tänker på bibelns ord där Jesus pratar om att förföra en av dessa mina minsta." "Fantastiskt program. UG har gjort ett bra arbete. Ni visar tydligt hur en psykopat resonerar. När Ni snackar med Kristi Brud, får hon det till att det är de andra i församlingen som gjort så att hon agerat som hon gjort. Undrar om hon var så sokyldig till morden som det sades." "En stor eloge till Uppdrag Granskning och det jobb ni gör och lägger ner. Ni gör det som inte samhället borde gjort. Synat den här församlingen ända in på skinnet i samband med morden. Sekter är livsfarliga!
  Också en jättestor eloge till alla medlemmar som idag trädde fram och berättade och visade sin ånger. Starkt att ställa upp. Modigt!! Det är ju inte de utsatta som skall skämmas. Utan deras hjälp hade det hela inte uppdagas. Kram till all dem som tagit sig ur detta! "
  "Förstår syftet med just det här programmet, men det finns kanske möjlighet att göra fler reportage?
  Du om någon skulle kunna göra det, det är få som kan intervjua religiösa människor med respekt och nyfikenhet utan att väja för viktiga frågor.
  "Uppdrag granskning Väldigt bra och intressant program! Jag har aldrig kunnat förstå s.k. "barnflickans" förklaring om att hon trodde att hon fick order från Gud, när hon läste sms meddelanden! Nu- när jag har hört de övriga medlemmarnas berättelse - förstår jag henne mer! När äldre, mer intelligenta människor kan lyda blint sektledarnas krav, förstår jag att hon var totalt i händerna av Helge! Jag är säker på att alla liknande sekt - även människor i par-relation, eller olika terrororganisation- kan utöva makt över andra genom att först och främst isolera medlemmarna! Om de uppnår total isolation, kan de göra nästan vad som helst, eftersom människor blir totalt förintade under en sådan tryck! Hela Knutby- s historia borde vara en uppmaning till människor att fly så fort någon kräver isolation!" "Jättebra reportage Anna Lindman med producent! Intressant och skrämmande hur det i trons namn kan byggas upp nåt så skrämmande. 😱 Man kan tycka vad som helst om människorna som 'gick på' dessa villfarelser...men helt klart var de ju rädda och rädd om liv och lem."
 • David Lindgren

  Publiken hissar Mello: "Tack för bra underhållning!"


  ”Tack för bra underhållning ikväll med många bra framträdanden och artister!”
  "Tack David Lindgren! Du levererar i år igen!!!!! Sååå skönt med en programledare som dessutom är sååå bra!"
  ”Jag vill ge David Lindgren en stor kram för hans insats i kväll. Han är ett fynd som programledare och i klass med Zelmerlöw! Fem stjärnor till David Lindgren.
  "Hej! Jag vill bara säga ett stort TACK för att ni gjort en jättebra familjeunderhållning ikväll. En och en halv timmes melodifestival helt utan svordomar och annat trams. Då är det roligt att sitta hela familjen och titta! Tack!"
  "Första gången jag ser FabFreddie. Men åååå, vilken gosig kille. Han är ju verkligen mellodelux."
  "Väldigt bra deltävling i år."
  ”Tycker att David Lindgren höll ihop den första deltävlingen av Melodifestivalen på ett ypperligt sätt. Tror inte att det är en helt lätt uppgift”
 • Bosse Parnevik, Ann-Louise Hanson, Regina Lund, Marianne Mörck och Peter Jöback.

  Stjärnorna på slottet


  "Jag vill varmt tacka för senaste omgången av Stjärnorna på Slottet - ett genidrag att sammanföra dessa personer.Jag har sett tidigare omgångar men aldrig så värmande och glädjande som 2017. Detta var vad vi behöver se i denna problemfyllda tid-kloka, fina människor som visade varandra sådan respekt och fick oss i publiken att skratta och gråta. Jag brukar inte vara så lättrörd, men glädjen att få se duktiga och mogna ”kändisar” var rörande. Stort tack för detta och jag gratulerar alla i produktionen."
  ”Programmet var mycket trevligt!”
  ”Hoppas ni fortsätter med den här serien. Alltid trevligt att se fram emot vid jultiden”

 • Den svenska välfärden

  Den svenska välfärden


  " Hej! Jag har just tittat på Britt-Marie Mattssons andra program om den svenska välfärden och vill egentligen bara tacka henne för en mycket bra programserie. Sakligt, opartiskt, sansat och balanserat! STORT TACK! Är så hjärtligt trött på alla program där ingen får tala till punkt och utveckla sina tankar. Att hon dessutom valt att låta Inga-Britt Ahlenius komma till tals är helt underbart. En så’n klippa! Två skärpta damer som får all min respekt! Hoppas att de fortsätter jobba länge båda två! De behövs mer än någonsin! /Anna, skatte- och licensbetalare mitt i välfärden!"
  "Tack Britt-Marie Mattsson och övriga för otroligt viktiga och bra program om den svenska välfärden. De belyser samhällsproblem på ett lite annorlunda sätt än vanligt, med lite annat perspektiv och inte bara med samma kända tyckare och ”experter” som vanligt. Här får nya synpunkter och perspektiv äntligen komma fram och vi lär oss något på köpet. Så välgörande, bra och klokt. Tack"
 • Dox: Kattfilmen

  Dox: Kattfilmen


  ”Det var en jättefin film. Det var länge sedan jag såg något så bra. Rekommenderar den till alla jag känner.”
  "Vilken film! Den skildrade katternas liv i Istanbul men också människornas. Så levande och naturliga människor. Så älskansvärda!"
  "Jag och min kattunge Molly älskade denna dokumentär om dessa fantastiska katter och deras relation till människorna i Istanbul!"
  "Underbar film och vilka fina människor som tog hand om dessa speciella o fina djur!"
  "Underbar! Ta tid och må bra en stund"
  "Underbar skildring! Rekommenderas varmt!!! En hjärtevärmande och hoppfull berättelse med frågor som jag vill ha svar på. När kommer uppföljaren......?"

Tidigare tittarna tycker

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör