5 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken dissar

 • Svenska nyheter

  Trailer för Svenska Nyheter


  ”Hur kan ni visa en trailer där det svärs så mycket. Jag försöker lära mina barn och barnbarn ett vårdat språk och så ser de det här. Ni visar verkligen upp er lägsta och sämsta nivå.”
  ”Det svärs å det grövsta. Jag mår illa. Ta bort det här genast!”
  "Olämpligt språkbruk för kommande program med Jesper Rönndahl och de värsta svordomarna förekommer när SVT gör reklam för äkta buskis i play med Leif o Billy"
  "Varför upprepas samma trailer till leda???? Nu har vi hört Jesper Rönnlund skrika saaatan typ 52 gånger. Så tröttsamt!"
  ”Jag behöver antingen byta kanal eller stänga av varje gång trailern kommer då programledaren svär på ett helt fruktansvärt sätt. Oerhört olämpligt och upprörande.”
 • SVT Play

  "Visa inte program enbart i Play"


  ”Jag blir otroligt besviken när ni visar program enbart i SVT Play. Vi som bor i glesbygden och inte har digitaliserats på samma sätt som städerna har inte möjlighet att se många av era program.”
 • David Lindgrens poledance.

  Strippdans i Mello - nej tack!


  "Hej! Hur tänker ni när ni har ett sådant öppningsnummer i Melodifestivalen som i lördags? Vill ni uppmuntra barnen till att gå på strippklubbar? Det var bara så osmakligt! Ytterst beklagligt när ni inte kan komma på andra skämt än om sex och nakenhet, och dessutom i ett familjeprogram." ”Inte bra att programledaren klädde av sig och stod i kalsongerna, passar sig verkligen inte.” "Ni funderar inte på t.ex. #Metoo, vad som kan föda sådant? Att all sexexponering och sexfixering kan vara en stor orsak till ökade våldtäkter och övergrepp?" ”Larvigt!”
  ”Men det här är ju rent för djävligt – och efter allt snack om #metoo – hur kan ni då visa striptease på det här viset? Det ska väl vara lika för män och kvinnor, men nej, manlig poledance det är tydligen OK… Nej programmet är så sexualiserat så det är något hiskeligt – jag blev fruktansvärt upprörd, och att detta ska finansieras med skattemedel, det är bara inte klokt”
  ”Detta var verkligen under all kritik! Jag fick fan panik när jag sitter och tittar och då kör ni någon slags manlig strippdans!? Sånt visar man INTE för barn, det är inte OK på något sätt! VARFÖR måste ni sexualisera ALLT???”
  ”Tycker att det är olämpligt att visa sig i bara kalsonger. Ska anmäla.”
  "ALLVARLIGT SVT!!!!!!!!!!! HUR TÄNKER NI???????? INTRONUMRET PÅ MELODIFESTIVALEN ÄR SKANDAL! SÅ SJUKT LÅG NIVÅ!!!!! ANSVARIGA FÖR DET NUMRET BORDE FÅ SPARKEN....SKÄRPNING!!! MELLO ÄR ETT FAMILJEPROGRAM, INTRONUMRET HÖR INTE DITT!!!!!!!!"
  ”På riktigt, ska man ha strippdans i början av programmet? Helt till ingen nytta alls, det har inget med melodifestivalen att göra, tycker inte detta var speciellt kul att förklara för mina barn i soffan…. ”
  ”Inledningen var verkligen grov, det är familjer som ser Melodifestivalen, detta var inte barnvänligt.”
  ”Vad var det för trams i början? Jag vill se artisterna inte en massa dravel…”
 • Melodifestivalen i Karlstad den 3 februari.

  "Bara män i Mello?"


  "Förstår att ni har en hel del synpunkter att hantera. Då vi betalar tv-avgiften tänker jag ändå att det är viktigt att få framföra om något upplevs riktigt illa. Såg kvällens avsnitt av Melodifestivalen med min familj. Det ska ju vara en trevlig, underhållande upplevelse oavsett vad man tycker om programledare, bidrag, upplägg osv. Jag och min familj blev dock väldigt illa berörda av att det nästan bara var män som lyftes och fick ta plats i programmet. Hur tänker ni kring detta val? Programledaren OCH hans sidekick var båda män. Ni lyfte Anita Lindblom men sen var det en dåsig Ebbot som fick framföra hennes låt. Känns extra trist i ”Me-too”-tider (lite som om ni haft huvudet i sanden sista året?). Jag och min dotter och kusiner kommer ju inte ha möjlighet kunna känna glädje och ta del av programmet när det bara är män som får ta plats och får höras. Känns som ett daterat upplägg år 2018."
  ”Jag blir bländad när strålkastarna riktas mot kameran. Tänk på de med epilepsiproblem.”
  "Är det meningen att man ska kräkas i tv-soffan pga alla stroposkopiska ljuseffekter som används i melodifestivalen?!"
  "Jag gillar mello och därför blir jag mycket beklämd över Fabfeeddys tilltag att köra kiss-cam. Att personer ska känna sig tvungna till något så intimt som att kyssas i direkt sänd tv trodde jag inte mello-produktionen skulle ställa upp på. Jag hoppas att det inte sker igen och att de som hittat på idén med kiss-cam får veta hur olämpligt det var. En ursäkt vore inte fel i direktsändning."
  "Hur kan ni ha så dåligt ljud ? Har en 5.1-anläggning på melodifestivalen och ljudet en katastrof"
  "Gör om till en eller högst två deltävlingar. Nog svårt ändå att få ihop tio bra låtar"
  "Tycker det är stor skam att SVT/Melodifestivalen tar in nån som Rolandz med Robert Gustavsson i spetsen som sminkar sig till att det ska se ut som om han har en läpp-, käk- och gomspalt. Vi har två pojkar i familjen som är födda med detta, och dom tycker inte detta är roligt! Dom ska gå till skolan och leva med detta varje dag med allt vad de innebär! Operationer, mobbning, förklara vad dom har i ansiktet osv.... på ena kanalen görs program om Operation Smile, där Läkare utan gränser åker frivilligt för att hjälpa drabbade till ett drägligare liv och så sminkar någon sig och gör parodi på detta handikapp! I dagens samhälle som allt ska vara så jämlikt och alla ska ha lika värde så gör Robert Gustavsson på detta sättet och med stöttning från SVT och hela Mellocirkusen....skäms SVT och framförallt skäms Robert Gustavsson."
 • Programledare Fredrik Skavlan

  Skavlan


  "Hej! Det är inte första gången det här händer. Glömmer aldrig intervjun med Shakira när hon bara fick frågor om sina korta kjolar och knappt något om sitt arbete för fattiga i Colombia mm. Har han ingen människa som läser igenom frågorna innan showen? Mossigt!"
  "Nu är det dax att avsluta programmet. Vissa gäster återkommer flera gånger och programmet visar inget att man ska skapa något nytt. Programmet är lika tråkigt som Helgmålsringningen, men mycket dyrare och med resor över Atlanten. Varför."
 • Antikrundan

  "För mycket gråt i Antikrundan"


  ”Jag tycker att programmet skall visa och lära oss om antika saker och historian om föremålet. I det senaste jag såg så var det så mycket historier där folk började gråta och berättade att dom saknade sina bortgångna! Det har ju inget med föremålet. Det försvinner så mycket tid där man kan berätta om föremålet!”
  "Nu är jag som trogen Antikrundan-tittare så trött på ert nya upplägg där ni gör allt ni kan för att få folk som visar upp sin prylar att gråta... Ni pajar programmet, skitdåligt. Detta kommer givetvis inte fram till redaktionen. Men jag skiter i det och kommer efter detta inte mer att titta på ert totalförstörda program."
 • För mycket skrivfel på SVT Nyheter tycker en tittare.

  "För mycket skrivfel"


  "Hej. Jag läser ofta SVT Nyheter men jag har börjat störa mig på att artiklar oftare har något slags skrivfel. Jag börjar undrar om författarna läser igenom sina artiklar innan de väljer skicka dem till publicering. Jag undrar om dessa fel beror på stress hos författarna? Artikeln ska snabbt ut och korrekturläsningen är därför inte så noggrann."
 • Bron

  Dåligt ljud i Bron


  " Av vilken anledning har man gjort det näst intill omöjligt att höra skådespelarnas repliker i Bron? Musiken som ligger på hela tiden får vem som helst att vilja stänga av Tv:n. Inte heller kan man kalla musiken för bakgrundsmusik. Tvärtom kan man beteckna den som förgrundsmusik. Den dränker allt tal. Skickar ni aldrig en tanke till de människor med hörselproblem som eventuellt tittar på exempelvis Bron?"
  ”Stjärnorna på slottet och Det sitter i väggarna tar musiken över så man inte hör vad dom säger. Det är även i andra program men kommer inte på fler just nu.”
 • 2017 års julvärdar, Erik Haag och Lotta Lundgren.

  Förinspelade julvärdar


  "Såg till min förskräckelse att julvärdarna skulle vara förinspelade i år."
  "… Självklart ska det vara direktsändning med en julvärd hela julafton."
  "Fick veta idag att SVT inte kommer direkt sända julvärdarna på julaftonen!! Detta är bedrövligt!! Är uppriktigt sagt ledsen för detta. Vi är så många många som sitter ensamma på julaftonen. Som inte har någon att vara tillsammans med. Julvärden har varit ett live-sällskap från Kalle till sen kväll. En människa som väljer att "offra" en julafton i sitt liv för att få den hedrande uppgiften att i direktsändning finnas där. Och nu tar SVT bort det. Fy sååå uselt gjort! Inte för att den som beslutat detta skulle bry sig om vad jag m fl tycker, men nu vet jag att jag definitivt kommer vara totalt ensam på julaftonen. Jag struntar i om det är en eller två julvärdar men dom SKA vara i direktsändning! Och kan dom inte det, välj nån annan då. Kvinna, 50 år, akademiker, ingen familj, ensam. Tack för den julklappen SVT!"
  "Kommer @svt på ngt sätt erbjuda en livesänd julvärd för de som är ofrivilligt ensamma på Julafton?"
  ”Det är viktigt att kunna knyta an till julvärden, i synnerhet för de som är ensamma. I år blir man extra påmind om sin ensamhet eftersom ni har ett par. De är även kontroversiella och är därför inget lyckat val.”
  "Våra julvärdar vill alltså vara lediga på julafton och spelar in sin hälsning. Riktigt jävla uselt skött. Så gör man inte"
 • svt.se:s förstasida

  Var är söket på  svt.se?


  "God middag, innan nya layouten av SVT hittade man högst upp Sökraden / sökrutan på SVT. När man trycker på SVT, kommer man direkt till nyheterna. Där finns inte sökraden, bara tv-tablå, sport, barn, svtplay, alla program etc. Sökrutan finns bara på svtplaysidan. Hur ska jag nu kunna hitta allt, som jag söker på Svt och inte på play? Har jag missat denna sökruta, jag hittar den inte eller har ni tagit bort den?"
  "Varför kan man inte söka på svt-hemsidan längre? Och varför finns det bara kultur nu. Förut fanns det film och något mera under där. Och sen en annan sak, konsument finns ej någonstans bara om man söker. Inte många som vet att den finns. Lägg upp den med tack." "Har haft SVT startsida som ett bokmärke på både min dator och i-pad under många år. En funktionell startsida varifrån man har översikt och via rubriker snabbt tar sig till tablå, svt play, program i svt och de andra länkarna på sajten. Sedan några dagar kommer jag, då jag klickar på mitt bokmärke, direkt till länken "nyheter". Likaså om jag lägger in svt.se eller googlar fram svt kommer jag direkt in på nyhetssajten /den läggs som översta träff. Uppenbarligen har ni byggt om svt-sajten och den liknar nu SJ:s urdåliga och svårnavigerade sajt. Varför har ni tagit bort den översiktliga huvudsidan med tydliga och lättillgängliga rubriker till alla länkar? Vad är syftet med den här förändringen?"

Tidigare tittarna tycker

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör