22 september

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Önskereprisen

 • Hasse å Tage i Mosebacke Monarki.

  Helkväll med Hasse och Tage


  "Öppet arkiv i all ära, men jag har ett förslag: önskar en helkväll i tvåan, gärna en lördag, med Hasse (och Tage) där man kan avsluta med någon av hans filmer. Jag är övertygad om att ettan denna kväll får färre tittare, vi som passerat 50 är ju majoritet när det gäller tv-tittande. Är inte detta ett bra förslag?"
  ”Med anledning av Hasses bortgång skulle jag vilja att ni visar klippet Guben i låddan."
 • Pensionärer

  Program om fattig-pensionärer


  "Ta upp fattigpensionärernas situation i något program - typ SVT Forum. Fattigdomsfällan som hemmafruar fastnade i och som nu har det mycket knapert."
 • Dokumentärfilmaren Tom Alandhs film om hans fosterföräldrar Oscar och Greta.

  Oscar och Greta och huset de byggde


  "Önskar mer av dessa program. Något att visa och lära kommande generationer." "Fantastiskt dokumentär. Som det mesta annat Tom Alandh har gjort."  "Riktigt mysig o trevlig dokumentär!" "Så fin och varm dokumentär om hur två människor deltog i uppbyg gnaden av det svenska folkhemmet med dess välfärd." 
 • Jan Johansen och Gladys Del Pilar i En sång om glädje.

  Mer kristna program


  ”Lite mer kristna program, tack. ”En sång om glädje” exempelvis.”
 • Saltkråkan

  Saltkråkan


  "Sänd serien igen fast på en bra tid. Man kan aldrig se Saltkråkan för mycket!" 
 • Pensionär tittar på tv.

  "Inrätta ett seniorråd på SVT!"


  ”SVT:s program är så jäkla magra och innehållslösa för oss äldre medborgare. Det gäller i stort sett alla former av program, vår musiksmak, våra problem och frågeställningar, allt är glömt – inget av detta tillfredsställer SVT för oss äldre tittare genom sin tablå. Inrätta ett seniorråd på SVT som kan ge era programansvariga någon insikt i saken. Situationen är bedrövlig för den äldre publiken och vi borde helt licensskolka.”
 • Gustav Vasa

  Sveriges historia


  ”Jag önskar att SVT gör ett historieprogram om den svenska historien. Lite som den engelska tidsserien Tidsresenärerna. Då får alla kunskap om vårt kulturarv.”
 • Per Anders Fogelström 1992

  Mina drömmars stad


  "SVT borde med tanke på att Per Anders Fogelström fyller hundra i år sända ”Mina Drömmars Stad” från 1976 av Ingvar Skogsberg, med Per Anders Fogelström som berättarröst."
   Svar från SVT: Filmen Mina drömmars stad kommer att visas i SVT1 den dag som Per Anders Fogelström skulle fyllt 100 år, dvs tisdag 22 augusti 2017.Samma dag sänds även Ingmar Bergmans Sommaren med Monika , som bygger på Fogelströms bok med samma titel, som matinéfilm. /Niklas Ahlgren, långfilmskoordinator SVT International
 • Innan vi dör

  Innan vi dör


  Flera tittare har hört av sig och vill se en repris av SVT:s dramathriller Innan vi dör.Serien har kunnat ses på SVT Play, men avpublicerades den 18 april av rättighetsskäl.
 • Gösta Ekman som Papphammar.

  Mer Gösta Ekman


  Med anledning av Gösta Ekmans bortgång hörde många tittare av sig och önskade ett minnesprogram över Gösta Ekmans gärning.Många önskande också repriser på program där Gösta Ekman medverkat. ”Att det ledande tv-bolaget i Sverige inte ens kan sätta samman ett program som en hyllning till Gösta Ekman är både respektlöst och dåligt. Har inte SVT bättre resurser inför en situation när en av landets största komiker gått ur tiden då får ni faktiskt skärpa er..." ”Skitdåligt, okultiverat och uselt att ni inte visar någon film eller program om Gösta Ekmans stora betydelse för vårt land. Det finns väl knappast en svensk som inte har en relation till denna stora personlighet – det här borde ni tagit på allvar! Många människor känner en sorg av dödsbudet och det borde ni på SVT begripa. Jag är oerhört missnöjd! ”En av de största komikerna och en hyllad skådespelare har avlidit. Jag hade nog trott att ni skulle ha något form av extrainsatt program i afton, vi är besvikna SVT! ”Botten att ni inte har respekten att hylla Gösta Ekman!” "Snälla, gör något ordentligt av Göstas bortgång nu. Vik en lördag och kör bara filmer med honom. Det är han värd! "Visa långfilmen "En vandring i solen" med bl a Gösta Ekman." "Sänd En dåres försvarstal med Gösta Ekman och Bibi Andersson." "Visa Gösta Ekmans filmer + Jönssonligan (inte enbart i SVT Play och Öppet arkiv)." "Visa Beckfilmerna med Gösta Ekman." "Visa Mumlan med Gösta Ekman." "Men snälla SVT, kan ni inte återutsända den intervjuserie med Gösta Ekman som framlidna journalisten Ingela Agardh gjorde för styvt 10 - 15 år sedan. Det var så länge sedan, men jag minns den fortfarande med förtjusning. Den gav en så fin och helgjuten bild av honom.   Eller ligger den på Öppet Arkiv? Men sänd den som minnesprogram! Eller gör den åtminstone tillgänglig på Play."


Tidigare tittarna tycker