19 februari

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • Uppdrag granksning om Knutby.

  Uppdrag granskning om Knutby


  ”Jättebra program och att ni tog upp detta. Fy så rysligt och sorgligt att människor blivit behandlade så hänsynslöst. Det finns säkert anledning för både åklagare och skattmas att titta lite närmre på "Kristi Brud". Tack än en gång för ett fantastiskt program.” "Ni på Uppdrag Gransking-redaktionen är helt fantastiska!! Vilket viktigt samhällsarbete ni gör!! Tack <3
  "Bra grävt (igen) UG👍"
  ”Upprörande bra! Det intressanta är att Helge Fossmo beskrev Åsa Waldau – eller ”Kristi brud” – på samma sätt som programmet nu gör. Hade han rätt?” "Uppdrag granskning väldigt bra reportage! Proffsigt berättat av alla journalister. Stackars människor som blir så duperade och manipulerade! Ska inte denna Kristi Brud få ngt straff för de hon utsatt svaga människor för?" "Jättebra och skrämmande reportage. Hemskt vad egoistiska människor kan förtrycka andra i Guds namn. Hoppas de utsatta kan se Jesus bortom dessa männskors förtryck och övergrepp. Tänker på bibelns ord där Jesus pratar om att förföra en av dessa mina minsta." "Fantastiskt program. UG har gjort ett bra arbete. Ni visar tydligt hur en psykopat resonerar. När Ni snackar med Kristi Brud, får hon det till att det är de andra i församlingen som gjort så att hon agerat som hon gjort. Undrar om hon var så sokyldig till morden som det sades." "En stor eloge till Uppdrag Granskning och det jobb ni gör och lägger ner. Ni gör det som inte samhället borde gjort. Synat den här församlingen ända in på skinnet i samband med morden. Sekter är livsfarliga!
  Också en jättestor eloge till alla medlemmar som idag trädde fram och berättade och visade sin ånger. Starkt att ställa upp. Modigt!! Det är ju inte de utsatta som skall skämmas. Utan deras hjälp hade det hela inte uppdagas. Kram till all dem som tagit sig ur detta! "
  "Förstår syftet med just det här programmet, men det finns kanske möjlighet att göra fler reportage?
  Du om någon skulle kunna göra det, det är få som kan intervjua religiösa människor med respekt och nyfikenhet utan att väja för viktiga frågor.
  "Uppdrag granskning Väldigt bra och intressant program! Jag har aldrig kunnat förstå s.k. "barnflickans" förklaring om att hon trodde att hon fick order från Gud, när hon läste sms meddelanden! Nu- när jag har hört de övriga medlemmarnas berättelse - förstår jag henne mer! När äldre, mer intelligenta människor kan lyda blint sektledarnas krav, förstår jag att hon var totalt i händerna av Helge! Jag är säker på att alla liknande sekt - även människor i par-relation, eller olika terrororganisation- kan utöva makt över andra genom att först och främst isolera medlemmarna! Om de uppnår total isolation, kan de göra nästan vad som helst, eftersom människor blir totalt förintade under en sådan tryck! Hela Knutby- s historia borde vara en uppmaning till människor att fly så fort någon kräver isolation!" "Jättebra reportage Anna Lindman med producent! Intressant och skrämmande hur det i trons namn kan byggas upp nåt så skrämmande. 😱 Man kan tycka vad som helst om människorna som 'gick på' dessa villfarelser...men helt klart var de ju rädda och rädd om liv och lem."
 • David Lindgren

  Publiken hissar Mello: "Tack för bra underhållning!"


  ”Tack för bra underhållning ikväll med många bra framträdanden och artister!”
  "Tack David Lindgren! Du levererar i år igen!!!!! Sååå skönt med en programledare som dessutom är sååå bra!"
  ”Jag vill ge David Lindgren en stor kram för hans insats i kväll. Han är ett fynd som programledare och i klass med Zelmerlöw! Fem stjärnor till David Lindgren.
  "Hej! Jag vill bara säga ett stort TACK för att ni gjort en jättebra familjeunderhållning ikväll. En och en halv timmes melodifestival helt utan svordomar och annat trams. Då är det roligt att sitta hela familjen och titta! Tack!"
  "Första gången jag ser FabFreddie. Men åååå, vilken gosig kille. Han är ju verkligen mellodelux."
  "Väldigt bra deltävling i år."
  ”Tycker att David Lindgren höll ihop den första deltävlingen av Melodifestivalen på ett ypperligt sätt. Tror inte att det är en helt lätt uppgift”
 • Bosse Parnevik, Ann-Louise Hanson, Regina Lund, Marianne Mörck och Peter Jöback.

  Stjärnorna på slottet


  "Jag vill varmt tacka för senaste omgången av Stjärnorna på Slottet - ett genidrag att sammanföra dessa personer.Jag har sett tidigare omgångar men aldrig så värmande och glädjande som 2017. Detta var vad vi behöver se i denna problemfyllda tid-kloka, fina människor som visade varandra sådan respekt och fick oss i publiken att skratta och gråta. Jag brukar inte vara så lättrörd, men glädjen att få se duktiga och mogna ”kändisar” var rörande. Stort tack för detta och jag gratulerar alla i produktionen."
  ”Programmet var mycket trevligt!”
  ”Hoppas ni fortsätter med den här serien. Alltid trevligt att se fram emot vid jultiden”

 • Den svenska välfärden

  Den svenska välfärden


  " Hej! Jag har just tittat på Britt-Marie Mattssons andra program om den svenska välfärden och vill egentligen bara tacka henne för en mycket bra programserie. Sakligt, opartiskt, sansat och balanserat! STORT TACK! Är så hjärtligt trött på alla program där ingen får tala till punkt och utveckla sina tankar. Att hon dessutom valt att låta Inga-Britt Ahlenius komma till tals är helt underbart. En så’n klippa! Två skärpta damer som får all min respekt! Hoppas att de fortsätter jobba länge båda två! De behövs mer än någonsin! /Anna, skatte- och licensbetalare mitt i välfärden!"
  "Tack Britt-Marie Mattsson och övriga för otroligt viktiga och bra program om den svenska välfärden. De belyser samhällsproblem på ett lite annorlunda sätt än vanligt, med lite annat perspektiv och inte bara med samma kända tyckare och ”experter” som vanligt. Här får nya synpunkter och perspektiv äntligen komma fram och vi lär oss något på köpet. Så välgörande, bra och klokt. Tack"
 • Dox: Kattfilmen

  Dox: Kattfilmen


  ”Det var en jättefin film. Det var länge sedan jag såg något så bra. Rekommenderar den till alla jag känner.”
  "Vilken film! Den skildrade katternas liv i Istanbul men också människornas. Så levande och naturliga människor. Så älskansvärda!"
  "Jag och min kattunge Molly älskade denna dokumentär om dessa fantastiska katter och deras relation till människorna i Istanbul!"
  "Underbar film och vilka fina människor som tog hand om dessa speciella o fina djur!"
  "Underbar! Ta tid och må bra en stund"
  "Underbar skildring! Rekommenderas varmt!!! En hjärtevärmande och hoppfull berättelse med frågor som jag vill ha svar på. När kommer uppföljaren......?"
 • David Lindgrens poledance.

  Strippdans i Mello - nej tack!


  "Hej! Hur tänker ni när ni har ett sådant öppningsnummer i Melodifestivalen som i lördags? Vill ni uppmuntra barnen till att gå på strippklubbar? Det var bara så osmakligt! Ytterst beklagligt när ni inte kan komma på andra skämt än om sex och nakenhet, och dessutom i ett familjeprogram." ”Inte bra att programledaren klädde av sig och stod i kalsongerna, passar sig verkligen inte.” "Ni funderar inte på t.ex. #Metoo, vad som kan föda sådant? Att all sexexponering och sexfixering kan vara en stor orsak till ökade våldtäkter och övergrepp?" ”Larvigt!”
  ”Men det här är ju rent för djävligt – och efter allt snack om #metoo – hur kan ni då visa striptease på det här viset? Det ska väl vara lika för män och kvinnor, men nej, manlig poledance det är tydligen OK… Nej programmet är så sexualiserat så det är något hiskeligt – jag blev fruktansvärt upprörd, och att detta ska finansieras med skattemedel, det är bara inte klokt”
  ”Detta var verkligen under all kritik! Jag fick fan panik när jag sitter och tittar och då kör ni någon slags manlig strippdans!? Sånt visar man INTE för barn, det är inte OK på något sätt! VARFÖR måste ni sexualisera ALLT???”
  ”Tycker att det är olämpligt att visa sig i bara kalsonger. Ska anmäla.”
  "ALLVARLIGT SVT!!!!!!!!!!! HUR TÄNKER NI???????? INTRONUMRET PÅ MELODIFESTIVALEN ÄR SKANDAL! SÅ SJUKT LÅG NIVÅ!!!!! ANSVARIGA FÖR DET NUMRET BORDE FÅ SPARKEN....SKÄRPNING!!! MELLO ÄR ETT FAMILJEPROGRAM, INTRONUMRET HÖR INTE DITT!!!!!!!!"
  ”På riktigt, ska man ha strippdans i början av programmet? Helt till ingen nytta alls, det har inget med melodifestivalen att göra, tycker inte detta var speciellt kul att förklara för mina barn i soffan…. ”
  ”Inledningen var verkligen grov, det är familjer som ser Melodifestivalen, detta var inte barnvänligt.”
  ”Vad var det för trams i början? Jag vill se artisterna inte en massa dravel…”
 • Melodifestivalen i Karlstad den 3 februari.

  "Bara män i Mello?"


  "Förstår att ni har en hel del synpunkter att hantera. Då vi betalar tv-avgiften tänker jag ändå att det är viktigt att få framföra om något upplevs riktigt illa. Såg kvällens avsnitt av Melodifestivalen med min familj. Det ska ju vara en trevlig, underhållande upplevelse oavsett vad man tycker om programledare, bidrag, upplägg osv. Jag och min familj blev dock väldigt illa berörda av att det nästan bara var män som lyftes och fick ta plats i programmet. Hur tänker ni kring detta val? Programledaren OCH hans sidekick var båda män. Ni lyfte Anita Lindblom men sen var det en dåsig Ebbot som fick framföra hennes låt. Känns extra trist i ”Me-too”-tider (lite som om ni haft huvudet i sanden sista året?). Jag och min dotter och kusiner kommer ju inte ha möjlighet kunna känna glädje och ta del av programmet när det bara är män som får ta plats och får höras. Känns som ett daterat upplägg år 2018."
  ”Jag blir bländad när strålkastarna riktas mot kameran. Tänk på de med epilepsiproblem.”
  "Är det meningen att man ska kräkas i tv-soffan pga alla stroposkopiska ljuseffekter som används i melodifestivalen?!"
  "Jag gillar mello och därför blir jag mycket beklämd över Fabfeeddys tilltag att köra kiss-cam. Att personer ska känna sig tvungna till något så intimt som att kyssas i direkt sänd tv trodde jag inte mello-produktionen skulle ställa upp på. Jag hoppas att det inte sker igen och att de som hittat på idén med kiss-cam får veta hur olämpligt det var. En ursäkt vore inte fel i direktsändning."
  "Hur kan ni ha så dåligt ljud ? Har en 5.1-anläggning på melodifestivalen och ljudet en katastrof"
  "Gör om till en eller högst två deltävlingar. Nog svårt ändå att få ihop tio bra låtar"
  "Tycker det är stor skam att SVT/Melodifestivalen tar in nån som Rolandz med Robert Gustavsson i spetsen som sminkar sig till att det ska se ut som om han har en läpp-, käk- och gomspalt. Vi har två pojkar i familjen som är födda med detta, och dom tycker inte detta är roligt! Dom ska gå till skolan och leva med detta varje dag med allt vad de innebär! Operationer, mobbning, förklara vad dom har i ansiktet osv.... på ena kanalen görs program om Operation Smile, där Läkare utan gränser åker frivilligt för att hjälpa drabbade till ett drägligare liv och så sminkar någon sig och gör parodi på detta handikapp! I dagens samhälle som allt ska vara så jämlikt och alla ska ha lika värde så gör Robert Gustavsson på detta sättet och med stöttning från SVT och hela Mellocirkusen....skäms SVT och framförallt skäms Robert Gustavsson."
 • Programledare Fredrik Skavlan

  Skavlan


  "Hej! Det är inte första gången det här händer. Glömmer aldrig intervjun med Shakira när hon bara fick frågor om sina korta kjolar och knappt något om sitt arbete för fattiga i Colombia mm. Har han ingen människa som läser igenom frågorna innan showen? Mossigt!"
  "Nu är det dax att avsluta programmet. Vissa gäster återkommer flera gånger och programmet visar inget att man ska skapa något nytt. Programmet är lika tråkigt som Helgmålsringningen, men mycket dyrare och med resor över Atlanten. Varför."
 • Antikrundan

  "För mycket gråt i Antikrundan"


  ”Jag tycker att programmet skall visa och lära oss om antika saker och historian om föremålet. I det senaste jag såg så var det så mycket historier där folk började gråta och berättade att dom saknade sina bortgångna! Det har ju inget med föremålet. Det försvinner så mycket tid där man kan berätta om föremålet!”
  "Nu är jag som trogen Antikrundan-tittare så trött på ert nya upplägg där ni gör allt ni kan för att få folk som visar upp sin prylar att gråta... Ni pajar programmet, skitdåligt. Detta kommer givetvis inte fram till redaktionen. Men jag skiter i det och kommer efter detta inte mer att titta på ert totalförstörda program."
 • För mycket skrivfel på SVT Nyheter tycker en tittare.

  "För mycket skrivfel"


  "Hej. Jag läser ofta SVT Nyheter men jag har börjat störa mig på att artiklar oftare har något slags skrivfel. Jag börjar undrar om författarna läser igenom sina artiklar innan de väljer skicka dem till publicering. Jag undrar om dessa fel beror på stress hos författarna? Artikeln ska snabbt ut och korrekturläsningen är därför inte så noggrann."
 • Courtney Pine

  Mera jazz i SVT!


  "Varför har ni inte en enda som handhar jazzkulturen på SVT? Kan vi inte få se en dokumentär med världens bästa trummis Buddy Rich? …eller bevakning av Jazzfestivalen?”
 • Dramaserien En liten fransk stad.

  En liten fransk stad


  "En liten fransk stad borde sändas broadcast och inte enbart i SVT Play”.
 • Programpresentatör Justine Kirk.

  Tillbaka med tv-hallåorna!


  ”Mitt önskemål är att ni återinför ”hallåorna” i bild. Vore en utomordentlig länk mellan programmen - man uppfattar även diverse programinformation bättre när man ser en fysisk person i rutan”
 • Förväxlingen

  Förväxlingen


  "Hoppas att ni köper i fler säsonger av Förväxlingen. Helt klart bättre än de flesta andra serier. Det händer ju något hela tiden :) Så det ser jag verkligen fram emot."
 • Gatans kör

  Gatans kör


  "Gatans kör var ett fantastiskt fint program. Vi är många som önskar en ny säsong eller repris av den förra.”