20 juli

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • Sommarskuggan i Sommarlov.

  Sommar-skuggan


  "Sommarskuggan - jag älskar sommarlovsmorgon då min mamma och jag tittar på det tillsammans på morgonen!"
 • Drottninggatan

  Drottninggatan 14:53


  ”Ett väldigt välgjort och fint program! Och inte alls överdramatiskt trots att det var ett så svårt ämne! Tack!”
  "En skickligt och lågmäld och belysande dokumentär där vi får följa med före under och efter.
  ”Starkt program!”
  ”Många människor gjorde ett fantastiskt arbete."
  ”Väldigt fint, lågmält och värdigt program. Sjuksköterskan. Vännen. Brandmannen. Polisen. Vilka fina intervjuer"
  " Många känslor när man ser dokumentären om 7 april i SVT. Kan inte fatta att det bara är två månader sedan."
  "Bra program av @svt om Drottninggatan inte minst mod av våra blåljus och sjukvårdspersonal"
  "Ser dok om terrorattacken på @svt den döva äldre dam som får hjälp att lämna en ros sen vinkar till blomväggen - då brister det ."
 • Den amerikanska artisten Ariana Grande i hyllningskonsert.

  Konserten One Love Manchester


  Den amerikanska artisten Ariana Grande höll söndagen den 4 juni en hyllningskonsert - One Love Manchester - för de offer som drabbades av terrorattacken i staden den 22 maj 2017. Medverkade gjorde också Justin Bieber, Katy Perry, Miley Ray Cyrus, Coldplay, Take That, Pharrell Williams, Black Eyed Peas, Robbie Williams, Usher, Little Mix samt Niall Huran från One Direction.Tack SVT för att ni sände denna konserten live - Well Done!" "Vilken konsert!" "Mäktigt!!" "Mycket sevärt" "@svt Thanks for live streaming this concert! #OneLoveManchester" "Hörde jag rätt vid 18 nyheterna - ska offren i terrorattentaten hyllas med hjälp av en hyllningskonsert... Kan man skönja att SVT blandar ihop terrorattentaten med något slags euforisk känsla... "Stjärnspäckade konserten"...Vem/vilka ska hyllas och för vad i så fall..." "Är det nåt som bör firas med en "stjärnspäckad konsert"?" "Watching #OneLoveManchester Thank you @svt for sending it live on play" "ÄLSKAR att @svt livesänder #OneLoveManchester ikväll, tack tack tack< 3" Har bra ljud och bild, haft hela konserten. Tack Svt :) Fantastisk konsert! Så många bra artister och så glädjefyllt men med tårar i blick Kärleken segrar"
 • Kenneth Viken

  Muck! Men sen då Kenneth Viken?


  ”Tom Alandh är helt otrolig! Tacka honom från en tittare i Hälsingland.” ”Denne Tom Alandh är vår samtids största tecknare, oerhört viktigt för att kunna förstå oss själva. SVT, ni har en av mästarna hos er.”
  ”Helt oerhört gripande! Tom Alandh är verkligen ett geni, jag älskar allt han gör men detta var bland det absolut bästa jag sett! Wow! Helt fantastiskt! Och jag hoppas att det skapas lite ”ringar på vattnet” av den här dokumentären, det är verkligen ett jätteviktigt ämne!”

 • Molanders

  Molanders


  "Följer Molanders i @svt. Mest för den vackra klassiska musiken. Och @Malena_Ernman finns med både med sång och med roll."
  "Hej SVT. Jag vill bara säga att det är så himla roligt att ni sänder Molanders igen. Den är verkligen en av mina absoluta favoritserier. Tack! :)
 • Kristdemokraternas (KD) Jakob Forssmed talar på Spånga IP under politikerveckan på Järvafältet.

  Vem är vem?


  ”Kan ni inte börja sätta en tag på de medverkande så att tittaren vet vilka de är? När man inte vet vem som är vem blir det förvirrande. Åtminstone en tydlig skylt som visar partitillhörighet. Något att fixa till Almedalsveckan?” - Politikerveckan i Järva
 • Inglasat uterum.

  "För mycket lyx"


  ”Jag tycker att det är alldeles för mycket lyx och flärd i era program! Till exempel ”Trädgårdstider” och ”Vem bor här?”, var är alla vanliga människor som inte tjänar miljoner?”
 • Camiel Borgman

  "Dåligt filmutbud på SVT"


  ”Varför visar ni den nederländska filmen ”Borgman” igen? Vi har redan sett den här filmen i SVT och nu undrar jag varför ni envisas med att visa denna film igen? Det är väl tydligt att det är så här ni jobbar."
  ”För mig är det ofattbart att ett bolag med en sådan jättebudget som SVT inte klarar av att ge oss tittare bättre och moderna filmer. Ni har ju knappt visat en enda av de senaste årens storfilmer. Vad fan gör ni av alla era licenspengar? Inte går de till filminköp i alla fall. Det är dags att ni börjar visa bättre filmer om ni vill behålla oss som tittare. Jag är väldigt missnöjd med hela SVT:s filmutbud och i jämförelse med TV4 är det verkligen bedrövligt. Här visar fyran ”Sagan om ringen, Härskarringen och den engelska dramaserien ”Victoria” och så kör SVT en konsert med Laleh. Snacka om felsatsning.”
 • Vem vet mest?

  "Rör inte Vem vet mest!"


  ”Rör SVT det här programmet och lägger ner sändningarna på vardagarna kan ni hälsa hem. Det är det enda program som vi äldre tittar på varje dag och joxar ni till detta så kan ni glömma licenspengarna.”
  ”Det finns ingen anledning att ändra på Vem vet mest. Detta visar att vi betalar dyra licenspengar till programplanerare som inte gör något vettigt och som har för lite att göra. Avskeda dem! Behåll det som fungerar bra!”
  ”Varför ändra på ett program som är bra? Ni bryr er inte om tittarna!”
  ”Hur vågar ni ändra på detta program? Det är ju det enda som är sevärt i era kanaler!”
  ”Jag kommer genast att sluta betala TV-licens om dessa planer genomförs!”
  ”Har precis suttit och diskuterat detta med några bekanta på biblioteket här i staden och alla är lika upprörda! Varför ska SVT ständigt straffa oss äldre? Vi är ju era allra trognaste kunder som snällt betalar TV-licens år efter år, trots att ni ständigt prioriterar bort och skär ner på allt vi tycker om!”
  ”Hur kan ni göra såhär? Det här är ju det bästa program ni har! Jag är oändligt besviken!”
  ”Jag har som en liten tradition att titta på detta trevliga program varje dag och det kommer att lämna ett stort hål i min vardagsrutin om ni skär ner på sändningstiderna på detta sätt!”
  ”Ni slår sannerligen alla rekord i fräckhet! Jag blir så förbannad!”
  "Väldigt konstigt beslut av er angående "Vem vet mest". Ni borde vara rädd om de program som folk faktiskt vill se!"
  "Hej, Har förstått att ni har planer på att försämra Vem vet mest. Snälla, låt det vara kvar som det är! Vi är många som tittar. Försämra inte för oss!"
  "Låt Vem vet mest vara kvar som nu! Att ersätta dessa fem vardagshalvtimmar med tre kvart på lördagen går ju inte. Vi som tittar vill ha det kvar. Rickard som leder det vill ha det kvar. Deltagare finns så det räcker. Så vad är problemet?"
  "Det är orimligt att ett program som bygger på vad vi vet om kunskap idag ska reduceras till helgerna. Jag tycker att många andra tittare bortsett från mig håller med, SVT är inte finansierat av annonsintäkter; borde vi inte se till att fortsätta ha det som tradition med att kunna se på Vem vet mest? på vardagar? Det borde rimligare att låta tittarna bestämma vad vi ska ha på SVT, vi behöver ett format som ställer kunskap på prov."
 • Kung Carl Gustaf tar emot blommor från barn när han firas på sin 71:a födelsedag.

  Uteblivet kungafirande


  ”Vi är mycket upprörda! När kungen fyller år - det måste man väl ändå säga något om i TV. Det var inte ett ord och inte en bild!”
  "Skandalöst och nonchalant mot tittarna=licensbetalare att ni inte kunde visa åtminstone några minuter från kungens födelsedagsfirande. Det gjorde däremot TV4 och det har SVT gjort varje år tidigare. Istället sände ni fulla studenter i Lund och forsränning i Fyrisån.” ”Tycker ni verkligen att det är viktigare att rapportera om vad Trump sagt än att hylla vår kung?! Det är för jäkligt och ni borde skämmas!” ”Det är oerhört förfärligt att ni inte uppmärksamma kungens födelsedag. Vi har ju trots allt monarki i landet. En stor oförskämdhet mot hela svenska folket och vår statschef!” ”Ni visar massor från partikongresser och liknande men ingenting om kungen. Så typiskt för ett socialistfäste som Sveriges Television!” ”Det var ett fantastiskt firande av kungen på borggården med massor folk och fantastiska musiker. Men ni sände inte ens en sekund. En verklig miss från er sida!”
  Cirka 60 samtal med likartat innehåll.
 • Saltkråkan

  Saltkråkan


  "Sänd serien igen fast på en bra tid. Man kan aldrig se Saltkråkan för mycket!" 
 • Pensionär tittar på tv.

  "Inrätta ett seniorråd på SVT!"


  ”SVT:s program är så jäkla magra och innehållslösa för oss äldre medborgare. Det gäller i stort sett alla former av program, vår musiksmak, våra problem och frågeställningar, allt är glömt – inget av detta tillfredsställer SVT för oss äldre tittare genom sin tablå. Inrätta ett seniorråd på SVT som kan ge era programansvariga någon insikt i saken. Situationen är bedrövlig för den äldre publiken och vi borde helt licensskolka.”
 • Gustav Vasa

  Sveriges historia


  ”Jag önskar att SVT gör ett historieprogram om den svenska historien. Lite som den engelska tidsserien Tidsresenärerna. Då får alla kunskap om vårt kulturarv.”
 • Per Anders Fogelström 1992

  Mina drömmars stad


  "SVT borde med tanke på att Per Anders Fogelström fyller hundra i år sända ”Mina Drömmars Stad” från 1976 av Ingvar Skogsberg, med Per Anders Fogelström som berättarröst."
   Svar från SVT: Filmen Mina drömmars stad kommer att visas i SVT1 den dag som Per Anders Fogelström skulle fyllt 100 år, dvs tisdag 22 augusti 2017.Samma dag sänds även Ingmar Bergmans Sommaren med Monika , som bygger på Fogelströms bok med samma titel, som matinéfilm. /Niklas Ahlgren, långfilmskoordinator SVT International
 • Innan vi dör

  Innan vi dör


  Flera tittare har hört av sig och vill se en repris av SVT:s dramathriller Innan vi dör.Serien har kunnat ses på SVT Play, men avpublicerades den 18 april av rättighetsskäl.