21 november

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • Fet hund

  Sveriges fetaste hundar


  "Heja SVT! Jag är sååå förbaskat trött på normaliseringen av feta hundar! Hoppas programmet blir en ögonöppnade för de som behöver och att det ger extra kraft till veterinärer och djuraffärspersonal att påpeka problemet."
  "Bra program SVT! Cirka 50% av Sveriges hundar är överviktiga, detta programmet kan nog bidra till att minska den siffran!" "Tack SVT för väl spenderade licenspengar!" "Jättebra att SVT då har en dokumentärserie som belyser problemet" "Härligt! Äntligen ett program helt i linje med Public Service intentioner. Som vi har saknat denna programidé. Känner att jag får full valuta för min TV-avgift." "Tycker det är ett väldigt sorgligt program då människan som utfodrar hunden är boven i dramat." "Jag har sedan 2009 jobbat på hunddagis och djuraffärer och 8 av 10 hundar som kommit till oss är överviktiga. Jag förstår frustrationen när man skriver att "de borde inte få ha hund", "det är jättenkelt att få ner en hund i vikt!", men de handlar ju om att ändra ägarnas mentalitet kring detta! Jag tycker att det är SÅ bra(!!) att det kommer ut ett program om detta. Så att diskussioner startas och folk blir mer utbildade i hur en hund ska se ut. Det har ju blivit socialt accepterat med tjocka hundar, en för smal hund däremot och folk blir galna! Heja SVT!"
 • Grotesco

  Grotesco


  "Så himla bra TV-underhållning i kväll om flyktingkrisen med satir om tillståndet i landet...allvar i botten! Det gillar jag! " "Briljant kvalitet "
  "Så bra !! Lysande!!" "Det var den bästa satir jag sett på år och dag. Tusen tack." "Första avsnittet med politiskt musikaltema kan vara något av det bästa i satirväg som gjorts i Sverige. Så sjukt bra."
  "Just sett kvällens Grotesco-avsnitt. Anar att nättroll m m kommer dra igång och ifrågasätta showen. Själv tycker jag att detta är politisk satir på högsta möjliga nivå och good value för licenspengar. Lysande!" "Vansinniga gratulationer till milleniets bästa show. Jag trodde ingen kunde göra intelligent underhållning längre. Jag står korrigerad! Bravo, bravo, bravo! Hänförd. Hjärta, hjärta och glad smiley."
  "Episkt. Bästa som gjorts på svensk television under min livstid. Var tvungen att se om avsnittet direkt när det var slut."
  "Grotesco-gänget är fan i mig geniala! Detta var nog ett av de bästa SVT-program jag sett med ironi och lite sarkasm i"
  "Sett Grotesco. Helt makalöst bra. Framförallt så i bomben musikaliskt. Tack SVT och Grotesco!"
  "Grotescos musikal om flyktingkrisen är ett mästerverk!"
  "Fullständigt lysande!!! Kan vara bland det bästa som har visats på TV."
  "Grotesco har gjort det igen på svt. Herregud, helt jävla golvad! Tack!"
  "Grotesco på SVT1. GENIALISKT! Hasse & Tage-klass. Djup humor. Djup sorg. Jag bugar och tackar, medan tårarna trillar"
  "Det mest suveräna jag sett på TV på länge! Inte ofta jag tycker ett program är för kort men nu har det hänt. Tusen tack Dorsin och alla övriga!!"
  "Hatten av till Grotesco som gör den bästa politiska analysen jag sett. Mycket bra! Ser fram emot nästa vecka"
  "Grotesco-gänget är fan i mig geniala! Detta var nog ett av de bästa SVT-program jag sett med ironi och lite sarkasm i"

 • Bästa mannen

  Bästa mannen


  "En jättebra serie om manlighet och mannens känslor, det passar bra nu när #metoo sprids över världen. Fredrik tar upp många olika funderingar om manlighet." "Bra serie av den alltid reflekterande och duktige Fredrik!" "Mycket intressant och bra serie." "Bästa programmet på TV just nu!" "Detta är de bästa programmet som går!!! Älskar allt." ”Fredrik Önnevall skall verkligen ha beröm för den här programserien! Han är urduktig och passar perfekt för uppgiften. Med sin värme och skärpa gestaltar han många viktiga frågor kring sin egen och andras mansroller. Det är modigt och vackert gjort. Programserien är viktig och man får hoppas att många tysta, svårpratade karlar ser programmen och kan finna stöd i det här. Jättebra och viktig satsning!" "Otroligt intressant och tankeväckande program! Önnevall, Tornving och Musse förde så intressanta, viktiga samtal om Mansrollen - verkligen sådana där önskemän, som man skulle önska sig mer av därute. SVT - ni har verkligen gjort ett superbra program - utöver det vanliga.” "Jag vill bara säga att det var det bästa programmet jag sett på länge- "Bästa mannen". Så bra du är Fredrik Önnewall och hela upplägget. Mer såna reflekterande program om saker vi har svårt att prata om!" " Tack för ett riktigt intressant program SVT! Kom in i det i mitten så jag ska se om hela på Play igen tänkte jag! Fredrik är mycket bra som programledare!" "Tack för ett bra program om manlighet. Men varför denna jobbiga musik som stör samtalen." "Tack för ännu ett fint program "Bästa mannen". Verkligen intressant och givande. Fredrik Önnevall är också en utomordentligt duktig och trevlig journalist med hjärtat på rätta stället." "Tack Fredrik och SVT. Intressant och en källa till utforskande för mina söner mfl. Tack för ett tankeväckande program." "Så glad jag blir! Ett fint vittnesmål i att männen på riktigt utforskar sig själva i förhållande till jämställdhet."

 • Programledarna Sofia Rågenklint och Alexandra Goncalves.

  Många positiva reaktioner på Brottsligt


  Programmet Brottsligt som sändes i Barnkanalen den 15 oktober handlade om sexuella övergrepp mot barn.Många tittare har hört av sig efteråt och varit mycket positiva och tackat SVT att man tagit upp d... "Det här var nog det viktigaste som Barnkanalen någonsin sänt. När jag själv var liten så fanns bara läskiga program som Efterlyst och Insider att titta på som tog upp dessa ämnen, men det var sent på kvällen och de riktades bara till vuxna. Det behövs fler program som handlar om dessa brott, men med barnperspektiv som inte orsakar onödig skrämsel. Som barn lärde TV:n mig att bara bli rädd för främmande gubbar i skogspartier om natten, men aldrig nämndes att den mesta faran kanske finns bland oss, dold under vänlighet."
  "TACK för att ni gjorde det här! Såg nyss tillsammans med min nioåring, hoppas att fler föräldrar gjorde det. Många barn ser på Lilla Aktuellt i skolan (däribland mitt), och jag skulle önska att även det här blev obligatorisk visning för barnen." "Alltså det här är så oerhört starkt ämne och så oerhört viktigt att ta upp! Ni ska ha en stor eloge för att sända det här! Helt klart det viktigaste och bästa ni någonsin har sänt! Heja er!" "Så fruktansvärt bra och viktigt ! Tack för att ni på ett lättförståeligt sätt tog upp detta svåra ämne." "Kanon att ni tar upp sånt här <3 Underbart att läsa att många vuxna har tittat tillsammans med sina barn" "<3 De som varit utsatta förstår att de är inte ensamma om "sin" händelse. De som INTE är offer kan bli mer på sin vakt. Vore bra om ni tog upp nästa steg = Vilken hjälp/stöd som finns efteråt = Vägen tillbaka/återgå till att försöka komma in i vardagen igen. Handlar det om minderåriga så finns de liksom inget plåster på såren att tillgå."
  "Vi tittade tillsammans med våra två döttrar 6 och 8 år, fick otroligt bra och viktiga frågor av dem som ledde till en bra diskussion! Både jag och min man tyckte det kändes skönt att få hjälp med att lyfta den viktiga frågan! Tack Barnkanalen för ett bra och viktigt program!"
  "Otroligt viktigt och bra avsnitt. Mina barn valde själva att vi skulle titta på det i morse för de hade sett det och ville visa. Hemskt tungt och jobbigt att det ska behövas"
  "Vilket fantastiskt bra program! Så viktigt att vi alla pratar om det. Ni gjorde det på ett respektfullt men ärligt sätt som var lätt för barnen att förstå. Jag kunde som förälder fortsätta prata om det efter programmet och möta barnens frågor.
  "Tusen tack till alla er som bidragit till det här programmet! I ett allt mer ärligt Sverige där vi uppmuntrar barn att prata om jobbiga saker istället för att lida i tysthet, som man fick göra förr."
  "jättebra att ni gör ett sånt program! de som inte utsatts skadas inte av det. de som har blivit/är utsatta kan sätta ord på det som sker och söka hjälp och skydd. Bra "
  "Tittade ihop med barnen igår. Ett väldigt bra program överlag som tar upp viktiga saker. Tack för det SVT!" "Ett otroligt viktigt program och så fint sammanställt av såväl Stopp min kropp videon som Maria och Martin som berättade om deras historia. Tittat hela familjen och hade en fin pratstund efteråt med mycket frågot och tankar från barnen. Vi önskar få programmet som underlag till alla skolor och idrottsföreningar runt om i landet - otroligt bra föreläsningsmaterial / diskussionsunderlag för elever <3"
  "Fantastisk programserie som vågade beröra detta ämne på ett respekfullt sätt. Tittade med min 7-åring och vi båda satt knäpptysta och kramades och diskuterade det i efterhand. Så otroligt viktigt! Fortsätt diskutera dessa svåra ämnen som ofta är obekväma att prata om, 1000 rosor till er!" Om Brottslingt: "Det här handlar om brott som är bland de absolut värsta tänkbara"öppnas i nytt fönster
 • Patrik Sjöberg

  Patrik Sjöberg i terapi


  "Tack för ett mycket gripande och viktigt program! Ett program alla borde se! Starkt gjort att dela med dig av djupt personliga tankar och känslor! Lycka till med allt!" "Tack för ett bra program. Det är verkligen modigt av Patrik att berätta offentligt och så viktigt att uppmärksamma. Detta händer om och om igen." "Mycket bra program! Så modigt av dig Patrik och vilket viktigt bidrag för att öka förståelsen kring sexuella övergrepp." ”Vill hälsa och tacka Patrik för att han är så modig! Han har fått mig och jag tror många andra, vilket helvete det är när barn blir utsatta av oss vuxna! Tack enengång Patrik!”
  "Tack för dokumentären "Patrik Sjöberg i terapi". Nu hoppas man bara att ni även spelat in teaterpjäsen kring hans uppväxt, som visades kort del av i dokumentären, så den också kan visas på SVT." "Vilket starkt program! Tack snälla för att vi fick vara med. Så modigt av dej!" "Måste vara det värsta som kan ske när vuxna sviker ett barn. Så starkt av Patrik att medverka i ett så viktigt program." "Låt denna dokumentär bli obligatorisk i grundskolan!"
 • Skavlan

  För mycket Trump i Skavlan


  "Blir väldigt trött på att Trump ska tas upp i varje avsnitt (negativt), ni börjar likna propaganda-tv..... börjar kännas som att ens skattepengar går till en amerikansk valkampanj, vilket inte är ok."
 • Allt för Sverige.

  Svordomar i Allt för Sverige


  Flera tittare har hört av sig efter premiärprogrammet och varit upprörda över att deltagarna fick lära sig svenska svordomar. ”Är svordomar verkligen det första man ska lära folk när dom kommer hit?” ”Svordomar ska användas så lite som möjligt och absolut inte läras ut!”
  ”Jag tycker att programledaren tramsar sig! Svär och leker med mat! Löjligt!” ”I programmet i söndags fick amerikanerna lära sig svenska svordomar. Det är väl ett ovanligt dumt inslag. Jag är ingen moraltant, men jag tycker att ni ska göra program som hela familjen kan titta på, även barnen.” ”Jag undrar vad ni vill ge för bild av Sverige som lär amerikanarna en massa svordomar och fula ord. Ett för övrigt jättetrevligt program som vi väntat på. Men vilket lågvattenmärke att framställa Sverige på det sättet. Vad ska folk tro om oss??? Att vi är ett land som förbannar och svär på varandra. Lär dem istället allt det fina och vackra vi har istället. Många har reagerat på detta och jag vill verkligen att ni tar tag i detta. Vi vill inte vara ett land som blir förlöjligat.” ”Jag sitter och tittar på programmet med mina barnbarn och blir både förfärad och ledsen över hur ni helt utan eftertanke lär ut svordomar till de amerikanska gästerna. Det må vara hänt men ni har väl ett ansvar på SVT för hur ni tilltalar den yngre publiken! Jag är jättebesviken på SVT för detta!” ”Denna punkt med svordomar tycker jag inte passar i detta program. Varför skall vi lära ut svordomar? Det kommer dom att lära sig ändå! Dom skall väl lära sig svenska?”
 • Partiledardebatt i Agenda.

  Partiledardebatt i Agenda


  "Är det inte bättre man slänger in lite sand i mitten och spadar och hinkar och sen kan partiledarna sitta där och kasta sand på varandra . För det är samma skit mot varandra hela tiden." "För en sann balans borde endast 3 av oppositionspartierna delta i debatten. Alternativt borde de rödgröna få ha två extra personer i debatten. Tre mot fem är högst obalanserat med hänsyn till taltid per slags ideologi som får uttala sig." Flera reagerade på att den utlovade 360-sändningen inte fungerade: "Hur kan SVT annonsera en funktion utan att informera hur man kommer åt den? Sökt på internet och på SVT utan att hitta någon info!!!" "Snälla@svt kan ni inte köra Snapchat filter på alla politiska debatter från och med nu?" "Ni var inte tillräckligt demokratiska när SD fick avsluta, vilket gjorde att han fick tala mycket snabbare än de andra, när de andra kunde göra långa utvikningar." "Det är synd att SVT så älskar format som stimulerar plakatformulerad konflikt och så lite prioriterar samtal där innehåll och djup ges förtur när politiker möts i TV." "Vad är det för problem som programledarna har som tillrättavisar vissa när de avbryter med struntar blankt i när vissa andra konstant avbryter? ...vidare för en sann balans borde endast 3 av oppositionspartierna delta i debatten. Alternativt borde de rödgröna få ha två extra personer i debatten. Tre mot fem är högst obalanserat med hänsyn till taltidning per ideologi som får uttala sig." Inte seriöst arrangerad debatt. Debattörerna får inte lika mycket fördelad tid. Inte fördelad heller efter senaste opinionsmätningen." Urdåligt att näst största partiet bara fått komma till tals vid ett kort tillfälle under en timmes debatt medan 4-procentaren Fridolin fått hålla lådan vid flera tillfällen. Fy skäms! Programledarna har missat gravt"
 • Skolklass

  Vill se mer av verkliga världen


  ”Tycker det är för lite av den verkliga världen i tv, den som vi lever och verkar i – vad händer i Sverige? Vad händer på verkstäder, ute på landsbygden, vad händer i skolorna? Ni har mest en massa program med musik och artister hela tiden. Det, eller deckare och matlagning. Det är torftigt och enahanda, och säger ingenting om folks liv och verklighet – det är bara distraktion och sinnesslö underhållning. Inget djup, ingen förankring i människors vardag. Ni skildrar ingenting, ni tar ingenting på allvar, det är en fördumning som sker, och ni tycks gå i spetsen för denna utveckling.”
 • Ett djur slaktas i Landgång.

  Slakt i Landgång


  ”Det här är ett matprogram. Och så har ni ett inslag där ett djur styckas i bitar hängandes upp och ned. Jag har inte kunnat sova på två dagar efter att ha sett det. Det var helt fruktansvärt och blodet sprutade överallt.” ”fy fan ... slakten av geten .ser aldrig mer ert program. plåga djur är verkligen inget man vill se på tv” ”PROGRAMMET I KUBA DÄR NI ÄR PÅ ETT RELIGIÖS OFFERRIT DET VAR UNDER ALL KRITIK! BRUTAL TV! ÄCKLIGT OCH BRUTALT! ” "Idag kom den sista landgång som också var den sämsta! Knappas något om CUBA och HAVANNA?" ”I kvällens program visades, helt utan förvarning, en brutal slakt av en stackars get. Detta gjorde mig väldigt illa berörd!”
 • Utsläpp från industri.

  Program om klimathotet


  ”Varför inte fler program om klimathotet? Ni spelar en viktig roll som informatör – våra barns framtid är på spel och ni på SVT kan göra mycket mer – snälla gör något!”
 • Nåid (Sofia Jannok)

  Midnattssol


  "Jo vi vill ha en uppföljare SVT!"
 • First Aid Kitt

  Sänd First Aid Kit-konserten igen


  "Hej! Jag har precis lyssnat på First Aid Kid:s konsert där de tolkar Leonard Cohen. Och jag är helt tagen! Fantastisk konsert, bland det absolut bästa som visats i SVT! TACK! Det här programmet måste spridas över världen, inte minst till Kanada och USA! Jag är övertygad om att tv-tittarna där kommer att älska det."
  "Snälla, visa konserten där First Aid Kit tolkar Cohen på Dramaten fler gånger…"
 • Bilkö

  Vill ha ett trafikprogram


  "Undrar varför ni inte har ett trafikprogram som informerar och ger goda råd om trafiken och fordon. Så som det är i dag bör ni ge mer info om vad som händer i trafiken och i fordonstekniken. Kom ihåg att det inte bara ska handla om bilar utan (ALLA) fordon så som cyklar, mopeder, motorcyklar, fyrhjulingar samt kopplingsfordon mm. Detta är ett stort behov av i dag när det händer så mycket inom trafik & fordon."
 • Den vita stenen

  Klassiska barnprogram


  "Jag undrar när Barnkanalen ska börja sända gamla program igen som Herkules Jonssons storverk, Trolltider, Den vita stenen, I väntan på en Snilleblixt och andra äldre SVT-program. Tänkte på detta eftersom ni sänder ett gammalt 60-talsprogram som Pippi Långstrump många gånger i repris, men att andra program knappt visas. Även om en del av dessa finns på Öppet Arkiv så tycker jag att barn idag också måste få se de här klassiska programmen. Som kompensation för de snabba och skrikiga dataanimerade programmen som sänds ibland på kanalen".