19 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Kung Carl Gustaf tar emot blommor från barn när han firas på sin 71:a födelsedag.

Kung Carl Gustaf tar emot blommor från barn när han firas på sin 71:a födelsedag på yttre borggården på Stockholm slott den 30 april, 2017. (Foto Jonas Ekströmer / TT)

Publicerad 4 maj 2017 11:50

Uteblivet kungafirande

”Vi är mycket upprörda! När kungen fyller år - det måste man väl ändå säga något om i TV. Det var inte ett ord och inte en bild!”

"Skandalöst och nonchalant mot tittarna=licensbetalare att ni inte kunde visa åtminstone några minuter från kungens födelsedagsfirande. Det gjorde däremot TV4 och det har SVT gjort varje år tidigare. Istället sände ni fulla studenter i Lund och forsränning i Fyrisån.”

”Tycker ni verkligen att det är viktigare att rapportera om vad Trump sagt än att hylla vår kung?! Det är för jäkligt och ni borde skämmas!”

”Det är oerhört förfärligt att ni inte uppmärksamma kungens födelsedag. Vi har ju trots allt monarki i landet. En stor oförskämdhet mot hela svenska folket och vår statschef!”

”Ni visar massor från partikongresser och liknande men ingenting om kungen. Så typiskt för ett socialistfäste som Sveriges Television!”

”Det var ett fantastiskt firande av kungen på borggården med massor folk och fantastiska musiker. Men ni sände inte ens en sekund. En verklig miss från er sida!”

Cirka 60 samtal med likartat innehåll.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör