14 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken dissar

 • "SVT Play borde bli mer lättnavigerat"


  "Jag tycker överhuvudtaget att SVT Play borde bli mer lättnavigerat med fler parametrar, t.ex. årtal. Ofta hittar man något som verkar intressant, men sen visar det sig att man sett det för några år sedan, speciell när det kallas "seriestart" eller något annat desinformativt."
 • ”Hur kan ni bara sända detta program på SVT Play?”


  ”Dom har gått ut med att det skulle vara UG i dag, och om vad det handlade om, men helt galet så går det bara att se på SVT Play””Hur kan ni bara sända detta program på SVT Play? Vi är många som inte har dator, det är ju diskriminerande.”
 • ”Jag blir så fruktansvärt upprörd över Robins”


  "Jag blir så fruktansvärt upprörd över Robins, i senaste programmet flera gånger gör sig lustig över att Prins Carl Philip har dyslexi!!! Hur tänker ni??? Fy sjutton att göra sig lustig över någon annan. Skämmes!!!!" "Jag sitter o ser på Robins o blir alldeles rasande när han gör sig rolig över en persons stavning, t ex frågor till Carl Philip ”Hur stavas ko resp hö” i två olika frågor. Bytte kanal sen. Många människor i Sverige har läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och jag förstår inte varför Robin ska göra sig lustig över det i TV! Mycket osmakligt tycker jag! Det finns många olika funktionsnedsättningar, av olika grad, vilket gör livet besvärligt på olika sätt för så många människor. Att då behöva se någon sitta o på sin betalda arbetstid göra sig lustig över det är oerhört kränkande! Dessutom i TV1 som ändå är en kanal med hyfsat sunt förnuft o känsla." "Jag gillar SVT och de flesta programmen, men nu till söndagsfrukosten blir jag lite betänksam... Tittar på en repris av Robins och där dyker en "frågesport " upp. Robin gör narr av Kristina Lugns utseende, Prins Filips dyslexi, Leif GW´s mage mm. Var finns det roliga i det???"
 • "Det här går utanför satir och blir bara rasistiskt"


  "Jag har sett ert program svenska nyheter från igår och det är förbannat bedrövligt att ni ska agera öppet rasistiska mot kineser i programmet! Jag vill inte att ni ska bortförklara rent förolämpande program med ursäkten att det är på skoj när det inte finns ett gnutta skoj i det." "Att föreslå att vi måste skola alla kineser för att annars kommer dom alla att gå och bajsa utanför våra byggnader, eller bajsa vid matbordet och inte tvätta händerna. Det är förbannat rasistiskt och jag mår illa av den här attityden att kineser får ni förolämpa. Hur kunde ni tillåta sända något sånt här plump? Vem är det som godkänner det här?" "Hur kan ni sända sådant rasistiskt material på SVT. Det är ju helt löjligt. Jesper Rönndahl på sitt program hade ett helt segment om att kineser bajsar på gatan. Helt ofattbart. Min flickvän är från Kina och såg det här segmentet och är nu rädd för att bli mobbad i Sverige tack vare det här." ”Det här går utanför satir och blir bara rasistiskt med olika nidbilder av Kina och kineser, t.ex. i användandet av uttryck som ”chingchong”.”
 • "Mycket olämpligt att visa sådant för barn"


  "Hej, satt med mitt barn och tittade på barnprogrammet Bon, där ger han en abborre elchock med en lampsladd, tycker att det är mycket olämpligt att visa sådant för barn. Jag brukar inte bry mig om så mycket, men detta är livsfarligt att ha en avklippt lampsladd. JAG förstår att det inte va på riktigt, men det gör nog inte barn. Mvh en elektriker" "Va fasen sysslar ni med på barnkanalen? Har ni samma system som Youtube där vem som helst kan lägga upp videor. Skadliga för barn eller inte. Är detta program ok för barn att titta på? Kolla avsnitt 14. Köra elkablar i döda fiskar?"
 • ”Så dåligt att ni inte aviserade ut kanalbytet på skärmen”


  ”Otroligt dåligt att ni inte aviserade ut bytet av kanal när det var stavhoppsfinal! Nu fick jag titta på Eurosport istället!””Jag anser att SVT har blivit otroligt slöa i att avisera kanalbyten för sportsändningar. Jag har varit vid SVT i 40 år, och jag kan säga att slöare programkontroll har jag aldrig sett. Inte en enda textrad att sändningen flyttades över till SVT 24. På min tid i tjänst hade detta gett utskällning av chefen.”

  ”Så dåligt att ni inte aviserade ut kanalbytet på skärmen när det var som mest spännande!”
  "Och hur tänkte SVT(2) som avbryter världshistoriens mest spännande stavhoppsfinal, för att fortsätta sändningen på SVT24?
 • "Trött på detta otydliga tal"


  "Trött på detta otydliga tal. I eftersnacket pratar dom alldeles för ryckigt, så att vissa ord knappt hörs. Snälla, någon ansvarig måste lyssna på detta?" "Kan ni be kommentatorerna i eftersnacket att tala SAKTARE, LÅNGSAMMARE OCH TYDLIGARE?" "Hej, jag har full förståelse att nästan alla vill se VM i fotboll, men när eftersnacket ska vara i en timme efter matchen då går det lite för långt."
 • "Hur kan man starta Sommarlov utan att säkerställa att alla barn är på Sommarlov?"


  "Hur kan man starta Sommarlov utan att säkerställa att alla barn är på Sommarlov? Som lite plåster på såren för oss i Kiruna som jobbar på i skolan hela denna vecka också så hoppas vi på en hyllning av Malin, Alex etc. Nästa år får ni scouta hela Sveriges läsårsplaner." "Tråkigt att de alltid hålls i Malmökrokarna. Kan man inte flytta platsen någon gång? Så vi som bor långt ifrån har en chans att besöka. Alla familjer har inte råd att resa så långt. Vill inte påstå att Malmö ligger centralt på något vis. Tycker att fler barn ska få möjligheten att besöka stället det spelas in på. Bara en tanke."
 • "Varför sänder SVT-Forum ofta repriser på tv när det är direktsänd debatt i riksdagen?"


  "Varför sänder SVT-Forum ofta repriser på TV när det är direktsänd debatt i riksdagen. Detta händer ofta, ibland slutar ni sända mitt i en debatt för att visa olika repriser. Alla kan inte se sändningar . Önskar ni tänker om." "Idag debatterar riksdagen, stora viktiga frågor, Apoteksmonopol, vinster i välfärden, ni väljer att visa gamla repriser. Varför?"

 • Det måste inte pratas hela tiden!


  "Varför visa en sändning från Kungsträdgården med Tre kronor, när det enda ni visar är samtal från studion och några korta inlägg med
  intervjuer från publiken. Ni borde brutit den sändningen jag gick in på er playtv för att se Tre kronor från scenen och inte det ni visade. Så kasst av er"
  "SVT har inte kontroll på tv-sändningarna på Kungsträdgården. Ingen kamera mot scen... uruselt". "Varför kunde inte sändningsansvariga säga till kommentatorerna att hålla mun och inte snacka ihjäl sig? Då hade man fått en
  liten känsla för evenemanget. Man hade sett och kanske hört  något lite. Det måste inte pratas hela tiden! Dessutom var det gammal skåpmat.
  Svenska hockeylaget, som älskas av svenska folket och engagerar såå många! Nu gick vi miste om en högtidsstund."

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör