23 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Smaker från Sapmi

Smaker från Sapmi

Publicerad 6 november 2017 15:42

Smaker från Sápmi

I Sápmi finns en uråldrig men i allra högsta grad levande matkultur. En matlagningskonst baserad på ett naturnära och hållbart tänk, starkt förknippad med den samiska rennäringen.

Under ett år följer vi fyra starka matprofiler baserade i Sapmi. De berättar om sin relation till naturen, maten och råvarorna de hittar där och tar oss med på ett äventyr fyllt av livsfilosofi och smaker från den samiska mattraditionen.

Martin Jönsson, Maret Rávdná, Greta och Linn Huuva arbetar alla som kockar och matkreatörer djupt rotade i den samiska matkulturen.

I Smaker från Sápmi får vi en unik inblick i deras liv och arbete, vi får höra hur de tänker kring mat och traditioner och hur de ständigt arbetar för att förfina matkonsten.

Alla tre använder sig av sitt arv för att utmana och inspirera sina matgäster men samtidigt bevara och återskapa den traditionella maten.

Smaker från Sápmi: Onsdag 8 november kl 20.30 i SVT2

0 gillar detta