7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Karatetränaren Hosam Naser vann årets upplaga av "Min tränare" i Lilla Sportspegeln. Foto: Oscar Fries

Publicerad 29 november 2019 11:15 - Uppdaterad 29 november 2019 11:18

Lilla Sportspegelns pris ”Min tränare” ökar i popularitet

Allt fler barn och unga engagerar sig i Lilla Sportspegelns pris ”Min tränare. På torsdagskvällen fick karatetränaren Hosam Naser mottaga årets utmärkelse efter att ha blivit nominerad av 600 tittare. Det är dubbelt så många jämfört med antalet nomineringar under förra året.

Utmärkelsen ”Min tränare” instiftades 2018 och syftar till att uppmärksamma alla duktiga ungdomstränare och ledare som finns runt om i landet och som gör det möjligt för barn att träna och röra på sig.

Kamil Bochenski, Lilla Sportspegeln

– Vi tycker det är ett viktigt pris då det både kräver interaktion med målgruppen och är i målgruppens värld. Barnen får en chans att visa sina tränare uppskattning genom att nominera och bjuder samtidigt in oss till deras idrottsvärld, säger Kamil Bochenski på Lilla Sportspegeln.

Priset instiftades 2018 och är Lilla Sportspegelns svar på Lilla Aktuellts pris ”Min lärare”. Förra året mottog SVT 300 nomineringar från barn och unga runt om i landet. I år när karatetränaren Hosam Naser nominerades till "Min tränare" kom det in 600 nomineringar – en hundraprocentig ökning.

– Man ska komma ihåg att i fjol var det första gången vi delade ut priset, men förutom startsträckan för det nya priset, så har vi år satsat mer på cross-promotion i SVT Sports kanaler där inskicksappellen sändes två gånger i SportNytt och dessutom låg ute på både sajt och sociala medier, säger Kamil Bochenski, projektledare för "Min tränare".

Årets vinnare karatetränaren Hosam Naser tillsammans med sin träningsgrupp. Foto: Oscar Fries

Hur tänker ni inför nästa år?

– Vi tänker fortsätta på den inslagna vägen som är att intresset och vetskapen om priset fortsätter att växa.

Siktar ni på att priset ska bli en del av Idrottsgalan?

– Absolut, det vore såklart superkul om Lilla Sportspegelns, och i förlängningen SVT:s pris, kunde bli en del av Idrottsgalan.

Vad vinner tränaren förutom äran?

– Förutom äran en pokal och en blombukett, haha! Båda tränarna som fått priset hittills har blivit så rörda att de till en början inte hittade orden. Vi överraskar ju alltid den vinnande tränaren, som är helt omedveten om att vi kommer. Att få ett pris, efter att blivit nominerad av sina egna spelare, är något de vinnande tränarna kommer bära med sig livet ut, säger Kamil Bochenski.

Läs mer om Lilla Sportspegeln: Lilla Sportspegeln leverlänk till annan webbplats!

Victoria Nordansjö

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör