7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 20 november 2019 16:43 - Uppdaterad 20 november 2019 16:47

Christoffer Braw, projektledare Vinterstudion SVT Sport

Christoffer Braw, projektledare Vinterstudion SVT Sport

Vinterstudion tillbaka med ny stark säsong

Nu drar den trettonde säsongen av Vinterstudion igång. Under de kommande 18 helgerna sänder SVT Sport de mest populära tävlingarna inom vintersport. Med en rekordvinter bakom sig tar Vinterstudion nu sikte mot ännu en häftig säsong.

Våren 2007 formulerade SVT:s dåvarande sportchef Albert Svanberg idén till ett program som skulle hålla ihop världscupsändningarna i längdskidor, alpint och skidskytte. Programledaren André Pops och fotografen Per Frisell kom på namnet - Vinterstudion. Nu är det dags för en ny säsong av det som blivit ett av de mest framgångsrika sportprogrammen i svensk tv.

Vi har fått många frågor från trogna tittare om läget kring Vinterstudion efter att det blev känt att NENT Group köpt en stor del av vintersporträttigheterna. Läget för Vinterstudion är riktigt starkt de kommande säsongerna. Sportchef Åsa Edlund Jönssons förtydligar rättighetsläget härlänk till annan webbplats. Utöver tävlingarna i alpint och längdskidor är även skidskytte fortsatt en del av Vinterstudion. Och just skidskyttets popularitet var något som stack ut när världscupen och VM var tillbaka i Vinterstudion förra säsongen. Med stjärnor som Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson med flera lär intresset bara öka.

Redaktionen – med programledarna André Pops och Yvette Hermundstad och några av Sveriges främsta kommentatorer och experter - arbetar för att göra den kommande säsongen till den bästa någonsin. Både i bevakningen av tävlingarna, men också i de stora frågorna som omger sporterna och elitidrotten.

Vinterstudion-säsongen innehåller mängder med stora tävlingar, med höjdpunkter som Tour de Ski, störtloppet i Kitzbühel, skidskytte-VM, Ski Tour 2020 mellan Östersund och Trondheim och inte minst Vasaloppet. Backar vi bandet ett år visste vi inte att det skulle vara en säsong med Frida Karlssons genombrott, Anna Swenn-Larssons silver och Hanna Öbergs guld – båda på hemmaplan. Nu ser vi fram emot en intensiv säsong med nya häftiga tv-ögonblick.

Läs mer om historien bakom Vinterstudionlänk till annan webbplats

Christoffer Braw, projektledare Vinterstudion SVT Sport

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör