8 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Som direktör för Creative Diversity ska June Sarpong fokusera på att innehållet i BBC bättre ska spegla Storbritannien av idag. Foto: BBC

Publicerad 9 oktober 2019 16:09 - Uppdaterad 17 oktober 2019 10:23

BBC har utsett chef för skapande mångfald

Välkända programledaren June Sarpong ska leda ett nytt försök att modernisera BBC med avseende på representation och innehåll.

June Sarpong har i 15 år varit ett välbekant ansikte och välkänd röst i brittisk TV och radio. Förutom programlederiet är hon i Storbritannien också känd som opinionsbildare just på mångfaldsområdet men även aktiv i kampanjen för att landet ska stanna i EU.

Som direktör för Creative Diversity ska June Sarpong fokusera på att innehållet i BBC bättre ska spegla Storbritannien av idag, genom att utveckla strategier som ska tillämpas både i själva BBC och i de produktionsbolag som levererar program till BBC.

– June Sarpong vet hur man levererar förändring och hon kommer få stora befogenheter, säger BBC-chefen Tony Hall i ett pressmeddelande.

June Sarpong börjar sitt jobb (som är ett tvåårigt förordnande) den 1 november och hon kommer att arbeta tre dagar i veckan på sin nya position. Parallellt med chefsjobbet kommer hon att fortsätta programleda och även vara verksam som oberoende thought leader inom mediemångfald, skriver BBC.

Läs mer på BBC:s hemsidalänk till annan webbplats

Mats Carlsson-Lénart

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör