8 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Under programledardagen höll Anna Hedenmo ett pass ”Att bli intervjuad” med Anna Kinberg Batra, fd partiledare Moderaterna, Jan Andersson, förbundskapten herrfotboll och Thomas Bodström, fd justitieminister, som gäster. Foto: Karin Tideström

Publicerad 27 september 2019 10:38 - Uppdaterad 27 september 2019 13:30

SVT:s programledare samlades på Skansen

Onsdagen den 25 september samlades SVT:s programledare för en gemensam dag på Skansen för att få inspiration och för att ha chans att möta varandra.

Alla programledare på SVT var inbjudna både från nyheter och sport, samt all övrig produktion. Sammanlagt deltog cirka 140 personer, varav ett 15-tal var ur företagsledningen, programledningen, programchefer och andra ledningsroller.

Bengt Strömbro.

Bengt Strömbro, programchef i Umeå, var moderator för dagen och inledde med att hälsa alla välkomna. Därefter talade SVT:s vd Hanna Stjärne om ”Vart är SVT på väg?”. Hon sa bland annat att: ”Det är första gången som vi samlar alla programledare. Jag hoppas att denna dagen bland annat ska ge er inspiration och att ni också får med er lite om vad som är på gång på SVT och var vi finns i den nya digitala världen. Men det kanske viktigaste idag är pauserna och att ni får chans att prata med varandra.”

Andra punkter på dagen var Kelly Tainton, entreprenör inom neurala nätverk, som höll en föreläsning om ”Lärande, uppmärksamhet, Big data och AI – allt med hjärnan som utgångspunkt”, säkerhetschef Mustafa Schurmann som berättade om SVT:s säkerhetsarbete, Anna Hedenmo höll ett pass ” I mötet med SVT” med Anna Kinberg Batra, Jan Andersson (förbundskapten fotboll) och Thomas Bodström som gäster. Efter det höll logonomen och röstcoachen Sophie Tolstoy Regan en interaktiv föreläsning om praktiska verktyg för ett säkert framförande.

Dagen avslutades med en panel från företagsledningen med Hanna Stjärne, Sabina Rasiwala, Jan Helin, Thomas Nilsson och Anne Lagercrantz där deltagarna kunde ställa frågor till dem. Även Andreas Bedinger, chef för programdivisionen var med under dagen, men inte under paneldiskussionen.

Karin Tideström.

– Jag upplevde en hjärtlig, pratglad och god stämning i rummet från start och genom hela dagen. Jag väljer att tolka det som att behovet av att träffas i kombination med innehåll, plats och varm moderering av Bengt Strömbro bidrog till det. Dagen efter programledardagen skickade vi ut en utvärdering och får då förhoppningsvis, lite fördjupad insikt i hur dagen upplevdes. Men vi har redan fått en del positiv återkoppling där de bland annat tackat för en ”inspirerande, rolig, kreativ och klok dag”, säger Karin Tideström, projektledare på SVT och ansvarig för programledardagen.

Bildcollage från dagen (foto: Charlotta Lambertz/Karin Tideström):

SVT:s vd Hanna Stjärne inledde programledardagen.

Kelly Tainton, entreprenör inom neurala nätverk, höll en föreläsning om ”Lärande, uppmärksamhet, Big data och AI – allt med hjärnan som utgångspunkt”.

Säkerhetschef Mustafa Schurmann berättade om SVT:s säkerhetsarbete.

Dagen avslutades med en panel från företagsledningen med Hanna Stjärne, Sabina Rasiwala, Jan Helin, Anne Lagercrantz och Thomas Nilsson där deltagarna kunde ställa frågor till dem.

Charlotta Lambertz

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör