14 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Andreas Bedinger, divisionschef på Programdivisionen. Foto: Anders Strömquist/SVT

Publicerad 2 september 2019 08:56 - Uppdaterad 12 september 2019 15:42

Nu har Allmän-tv bytt namn och blivit Programdivisionen

Från och med den 1 september byter divisionen för Allmän-tv namn till Programdivisionen.

– Jag har närt en liten dröm och tanke om att hitta ett nytt namn på vår division som inte låter lika ”allmänt” och otydligt som jag tycker Allmän-tv gör. Därför utlyste jag en namntävling och fick förslag från över 50 personer. Divisionsledningen hjälpte sedan till att koka ner till tre förslag: Programdivisionen, Innehållsdivisionen och SVT Story, säger Andreas Bedinger, divisionschef på Programdivisionen.

Han fortsätter:

– Vi valde slutligen Programdivisionen – ett namn som både fick flest röster och bäst argument från medarbetarna och som jag själv tycker passar väldigt bra. Det samlar ihop och beskriver det viktiga och högst konkreta vi i huvudsak jobbar med – att utveckla och producera program.

Se över organisationen

När Andreas Bedinger tidigare i år blev utsedd till divisionschef fick han också uppdraget av VD Hanna Stjärne att se över hur organisationen ska se ut för att samarbetet mellan orter och programavdelningar ska fungera optimalt. Ett förslag på ny organisation kommer att presenteras under hösten, men som ett första steg kommer de tidigare grundfundamenten för divisionens organisation (ATV Sverige och ATV Stockholm) att upphöra formellt till hösten. Det innebär att Andreas Bedinger som divisionschef kommer att vara chef över samtliga programchefer på samtliga fyra orter.

– Programcheferna blir fortsatt det tydliga navet i vår verksamhet men exakt hur dessa roller och skärningarna av våra programavdelningar ska se ut är jag inte klar med förrän till steg 2 nu tidig höst, säger Andreas Bedinger.

Det pågår även ett rekryteringsarbete av en biträdande divisionschef som ska fungera som Andreas Bedingers närmaste samarbetspartner i divisionens arbete framåt.

– För att divisionen ska kunna arbeta så smart, effektivt och kreativt som möjligt och för att mäkta med mitt eget samlande uppdrag på bästa sätt har jag landat i att jag och divisionen kommer behöva en biträdande divisionschef. En roll som kommer ha uppdraget att lägga rälsen för att stötta och skapa förutsättningar för den kreativa innehållsproduktionen och i sitt ansvar säkra centrala processer, samarbete, samordning och lärande. Dessutom fungera som tät samarbetspartner till mig, kunna kliva in i många olika frågor för att avlasta och täcka upp men också ha tydliga ansvarsområden och driva dessa frågor framåt enligt beskrivningen och inriktningen ovan. På så sätt ser jag att vi tillsammans lägger första stommen i en ny struktur som ska göra det enklare för oss att leverera på vårt uppdrag och våra mål på ett bra sätt, avslutar Andreas Bedinger.

Målsättningen är att både rekryteringen till biträdande samt slutsatsen kring programavdelningarna ska vara klara till mitten av september.

Charlotta Lambertz

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör