8 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Jimmy Ahlstrand, strategichef på SVT, tackades av efter 16 år på företaget.

Publicerad 23 augusti 2019 10:55 - Uppdaterad 23 augusti 2019 14:30

Jimmy Ahlstrand tackades av

Det var många som slöt upp när Jimmy Ahlstrand, strategichef på SVT, tackades av efter 16 år på företaget torsdagen 22 augusti.

SVT:s vd Hanna Stjärne inledde avtackningen med att tala om Jimmys enorma arbetskapacitet och intellektuella spänst och hur mycket hon har uppskattat den ständigt pågående diskussionen dem emellan. Hon konstaterade också hur mycket han har betytt för företaget genom åren:

– Utan dig hade SVT varit någon annanstans i dag. Det är så otroligt många stora frågor som du har jobbat med. Du har drivit frågor som är viktiga för hela mediebranschen och du är på riktigt med och förändrar samhället till det bättre. Både genom ditt sätt att vara och ditt sätt att arbeta. Vi är många som är väldigt avundsjuka på de som kommer att få jobba med dig, avslutade hon.

Jimmy Ahlstrand tackar Hanna Stjärne, SVT:s vd, som var den inledande talaren på avtackningen.

Det var många som höll tal under avtackningen både nuvarande och tidigare kollegor samt kollegor från övriga public service-bolag. Däribland SVT:s tidigare vd Christina Jutterström, som berättade att det var hon som en gång ”upptäckte” Jimmy och fick honom att söka en praktikplats på SVT 2003. Efter ett antal förlängningar blev han anställd som strategisk rådgivare till dåvarande företagsledningen.

Under sin tid som SVT:s strategichef har Jimmy arbetat med en lång rad strategiska projekt och frågor, från Fri television-kampanjen och den utbudsstrategi som ledde fram till kanalomläggningen 2009, produktionsstrategin som ledde fram till dagens divisioner, flera omställningar av nyhetsverksamheten och de uppdaterade strategierna för säkerhet och beredskap för att nämna några. Under sin tid i företagsledningen har Jimmy bland annat svarat för företagsstrategier och mål, internationella relationer, juridik, programetik och samhällskontakter och företagets public service-redovisning.

Den enorma mängden frågor som Jimmy har arbetat framgångsrikt med under sina år på SVT var också något som flera talar återkom till. Många lyfte också fram hans fantastiska berättarförmåga, hans analysförmåga och hans stora passion för public service. En rörd Jimmy Ahlstrand tackade för alla år på SVT och konstaterade att han känner sig väldigt tacksam:

– Jag känner en stor tacksamhet för åren på SVT. Jag är tacksam för att jag har fått vara med i ett av Sveriges absoluta epicentrum – det är få ställen som är så starkt laddade som en Melodifestival strax innan sändning, eller en valvaka. Det är då man känner att det är här det händer, det är här demokratin utspelar sig. Jag är tacksam för att jag har fått vara med och styra inriktningen på det här företaget. Jag kan inte vara bitter och säga ”om man bara hade lyssnat på mig”, för jag känner att man har lyssnat på mig, sade Jimmy skämtsamt och avslutade sitt tacktal med att säga att han är tacksam över att ha fått jobba med så många bra kollegor.

Jimmy slutar på SVT för att bli chef för Telenors corporate affairs-avdelning.

Ett gäng "föredettingar" på SVT och tidigare kollegor till Jimmy sjöng ett par sånger med egenkomponerade texter

Christina Jutterström, tidigare vd på SVT, talade om hur hon "upptäckte" Jimmy och såg till att han sökte praktikplats på SVT.

Det var många som ville tacka av Jimmy, både nuvarande och tidigare kollegor på och utanför SVT.

Lena Lundkvist, tidigare stabschef på SVT, samtalar med Albert Svanberg.

Sabina Rasiwala, HR och kommunikationsdirektör, var en av många talare på avtackningen.

Jimmys handledare som när han kom som praktikant till SVT, Jan-Åke Åkesson.

Mats Lindgren. Henrik Grinbaum, Cecilia Stridsberg och Kristina Åkerman från SVT Juridik i samtal med Jimmy.

Programledningen tackade av Jimmy. Fr.v. Safa Safiyari, Christian Wistrand, Peter Nyrén och Jan Helin.

På plats fanns förutom SVT-kollegor även kollegor från andra ps-bolag som UR:s strategichef Cecilia Roos och Sofia Wadensjö Karén, som höll tal för Jimmy.

Peter de Verdier och Christian Wistrand.

YLE:s Gunilla Ohls, Jimmy Ahlstrand och Lena Allerstam, tidigare strategichef på UR.

Mingel under avtackningen.

Albert Svanberg, som är tf strategichef efter Jimmy, visar hur lång den "to do-lista" var som Jimmy lämnade över till honom.

Jimmy Ahlstrand tackar för alla år på SVT och berättar hur tacksam han är.

Jocke Norberg och Catarina Wilson höll i avtackningen.

Text och foto: Anna Thodenius

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör