5 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Christina Hill, programchef underhållning och fakta, SVT Göteborg. Foto: Christina Hedström/SVT

Publicerad 23 april 2018 16:49 - Uppdaterad 25 april 2018 09:47

”Underhållning är en del av SVT:s uppdrag”

Christina Hill, programchef underhållning och fakta, ger svar till Hans Rothenberg (M) riksdagsledamot för Göteborg, på debattartikeln ”Ska SVT driva frisörsalong?” i Göteborgsposten.

Hans Rothenberg (M) har rätt i att en viktig del av SVT:s uppdrag är att erbjuda högkvalitativa nyheter och granskande journalistik. Uppdraget omfattar dock mycket mer än så. Vi ska erbjuda inspiration och fördjupning, nöje och kultur, skratt och
kunskap. Underhållning som genre har i sig själv ett stort public
service-värde. Den samlar oss som befolkning runt gemensamma upplevelser och referenser, den låter oss koppla av i vardagen och hjälper oss i många fall att bevara och bygga nya traditioner.

Vår höstsatsning Salongen är mycket riktigt ett ovanligt projekt för SVT i det avseendet att vi under ett antal veckor kommer att öppna dörrarna för tittarna till en fysisk plats i Göteborg där vi spelar in en realitytävling. Eftersom tävlingen handlar om hantverkskunnande i frisöryrket så behöver man hårmodeller som ställer upp, dessa kunder betalar givetvis inte för sin medverkan.

Unik möjlighet

Vad som gör projektet extra intressant är att de dagliga direktsändningarna öppnar ett fönster för unga människor att fritt dela med sig av sina tankar och åsikter. Sällan får man utrymme att prata så länge och ostört som i frisörstolen, och samtidigt som lockar faller av och frisyrer skulpteras fram hoppas vi att tittarna får ta del av roliga och relevanta samtal om det som upptar svenska ungdomar just i dag.

Inom frisöryrket finns en generell oro över att överetableringen delvis utgörs av aktörer som saknar gesällbrev eller annan fullgod utbildning. Vi hoppas och tror att skrået som helhet ska gagnas av den här exponeringen där tävlingen handlar om yrkeskunnande, spetskompetenser och kundbemötande.

Christina Hill, programchef underhållning och fakta,
SVT Göteborg

Läs Christina Hills svar i GPlänk till annan webbplats

Läs Hans Rothenbergs debattartikel i GPlänk till annan webbplats

Christina Hill
programchef underhållning och fakta, SVT Göteborg

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör